Taboulé met tuinkers, gegrilde zalm en citroenvinaigrette

 Taboulé met tuinkers, gegrilde zalm en citroenvinaigrette
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Couscous
200 g
Bladpeterselie
10 g
Koriander
10 g
Bieslook
10 g
Schaatjes tuinkers
1
Zalmfilets
2
Boter
Olijfolie
Peper
Zout

Voor de vinaigrette

Teentje knoflook
0.5
Citroensap
1 el
Honing
0.75 c.à.c
Olijfolie extra vierge
15 ml

Taboulé met tuinkers, gegrilde zalm en citroenvinaigrette

Bereiding

1

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een klontje boter toe, kruid met peper en zout en meng. Laat een beetje afkoelen. Hak de peterselie, de koriander en de bieslook fijn. Schep al deze kruiden door de couscous, voeg ook de tuinkers toe en meng.

2

Kruid de zalm met peper en zout. Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak de zalm een paar minuten, hij moet rosé blijven.

3

Pers voor de vinaigrette de knoflook en meng met alle andere ingrediënten. Kruid met peper en zout. Verdeel de couscoussalade over de borden, schik er zalm op, nappeer met de vinaigrette en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
184kcal
Vetten
8,6g
Vezels
1,4g
Eiwitten
9g