Aardappelen met kruidensaus

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Krielaardappelen
500 g
Teentjes knoflook
0.5
Griekse yoghurt
1 el
Mayonaise
1 el
Bieslook
0.5 handvol
Dille
0.5 handvol
Paprikapoeder
0.5 snuifje
Olijfolie
1.5 el
Zout
Peper

Aardappelen met kruidensaus

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af en verdeel ze over de bakplaat. Duw ze wat platter met de bodem van een glas. Kruid ze met peper en zout en besprenkel met de olijfolie. Bak ze 10 min in de oven.

2

Pel en pers de knoflook en meng hem met de yoghurt en de mayonaise. Hak de helft van de bieslook en van de dille fijn en schep ze onder de saus. Kruid met peper en zout.

3

Haal de aardappelen uit de oven en leg ze op een bord. Garneer elke aardappel met een beetje van de kruidensaus en decoreer met bieslook, dille en paprikapoeder.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
138g
Vetten
0,7g
Vezels
2,8g
Zout
0,19g
Eiwitten
3,8g