Aardappelsalade met bonen en dragonmayonaise


Aardappelsalade met bonen en dragonmayonaise
Bereiding
1
Was de aardappelen grondig en snij ze doormidden. Kook ze zacht in een pan met gezouten water. Giet ze af, besprenkel ze met 1 el olijfolie en laat ze volledig afkoelen. Was de prinsessenbonen en snij de uiteinden eraf. Blancheer ze 5 tot 6 min in kokend gezouten water. Giet ze af en dompel ze onmiddellijk in een kom met ijswater, giet ze daarna opnieuw af.
2
Pers de citroen uit. Pluk de blaadjes van de dragon en dille. Mix de mayonaise, yoghurt, kruiden, mosterd en 2 el citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Schil de sjalot en hak samen met de kappertjes fijn.
3
Meng de aardappelen, bonen, sjalot en kappertjes in een kom. Voeg de mayonaise toe en meng voorzichtig. Serveer de salade of bewaar ze afgedekt in de koelkast tot gebruik. Serveer op kamertemperatuur, bestrooi met wat gehakte dille.