Aardappelsalade met spinazie, aspergepunten en pesto alla genovese

Aardappelsalade met spinazie, aspergepunten en pesto alla genovese
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Krielaardappelen
200 g
Groene aspergepunten
100 g
Jonge spinazieblaadjes
150 g
Bolletjes mozzarella
75 g
Peper
Zout

Voor de pesto

Basilicum
10 g
Parmezaanse kaas
25 g
Pijnboompitten
25 g
Teentjes knoflook
1
Witte wijnazijn
0.5 el
Olijfolie extra vierge
25 ml

Aardappelsalade met spinazie, aspergepunten en pesto alla genovese

Bereiding

1

Kook de aardappelen 15 à 20 min in gezouten water. Verhit een grillpan op een hoog vuur. Borstel wat olijfolie over de aspergepunten, kruid ze met peper en zout en gril ze een paar minuten, ze moeten beetgaar zijn.

2

Mix alle ingrediënten voor de pesto in een kleine keukenrobot (of met de mixer) tot een gladde pesto. Voeg 2 à 3 el water toe en mix verder tot een gladde, vloeibare saus. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

3

Meng de pesto met de aardappelen, de aspergepunten, de spinazie en de bolletjes mozzarella en bestrooi met pijnboompitten.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
159kcal
Vetten
12g
Vezels
1,4g
Eiwitten
6,1g