Aardbeienconfituur met vers basilicum

Aardbeienconfituur met vers basilicum
Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Aardbeien
0.5 kg
Suiker
250 g
Citroensap
0.5
Gesteriliseerde bokalen
Bocaux stérilisés
2

Aardbeienconfituur met vers basilicum

Bereiding

1

Was de aardbeien en snij ze in 4. Was en snipper het basilicum.

2

Giet de aardbeien en het basilicum in een grote kookpot met dikke bodem en bedek met suiker. Laat 1 uur rusten.

3

Breng het mengsel aan de kook. Giet het citroensap erbij en laat opnieuw koken. De confituur gaat beginnen indikken. Roer constant zodat de confituur niet aan de bodem gaat kleven.

4

Vul de bokalen tot ½ cm onder de rand. Schroef ze onmiddellijk dicht en keer ze om. Zet ze pas terug recht wanneer ze volledig zijn afgekoeld.