Aardbeiensalade met balsamico en aardbeienvinaigrette, amandelen en kip

Aardbeiensalade met balsamico en aardbeienvinaigrette, amandelen en kip
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Gepelde amandelen
0.5 handvol
Kipfilet
250 g
Sla
50 g
Aardbeien
200 g
Rucola
62.5 g
Basilicum
0.5 handvol
Olijfolie
Zout
Peper

Voor de vinaigrette

Mosterd
0.5 c.à.c
Honing
0.5 el
Balsamicoazijn
1 el
Aardbeien
1.5
Olijfolie
3 el
Zout
Peper

Aardbeiensalade met balsamico en aardbeienvinaigrette, amandelen en kip

Bereiding

1

Mix alle ingrediënten voor de vinaigrette in de keukenrobot en kruid met zout en peper.

2

Hak de amandelen grof en rooster ze op een matig vuur in een braadpan zonder vetstof. Snij de kipfilet in blokjes en kruid ze met zout en peper. Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en bak de blokjes kip rondom goed bruin.

3

Snij de sla in reepjes en de aardbeien in tweeën. Meng in een grote kom voorzichtig de rucola, de sla, de basilicumblaadjes, de kip en de aardbeien met de vinaigrette. Bestrooi met de amandelen en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
125kcal
Vetten
8,4g
Vezels
1,1g
Eiwitten
7,3g