Andijviestoemp en kipstoofpotje

Andijviestoemp en kipstoofpotje
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 60 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kippenbovenbouten
2
Paprikapoeder
0.5 el
Komijnpoeder
0.25 el
Boter
7 g
Ui, fijngesnipperd
0.5
Teentje knoflook, in dunne schijfjes
0.5
Laurierblad
0.5
Kippenbouillon
35 ml
Room
70 ml
Bladpeterselie, fijngehakt
2 el
Zout
Peper

Voor de andijviestoemp

Aardappelen
0.35 kg
Andijvie
0.35
Klontje boter
0.5
Mascarpone
83 g
Nootmuskaat
0.5 el
Zout
Peper

Andijviestoemp en kipstoofpotje

Bereiding

1

Kruid de kip met zout, peper, paprikapoeder en komijnpoeder. Bak ze rondom bruin in de boter in een grote stoofpan, schep uit de pan en zet opzij.

2

Fruit in dezelfde pan de ui en de knoflook glazig. Leg er de kip terug bij. Voeg het laurierblad en de kippenbouillon toe. Meng er ook de room door en laat met het deksel op de pan 1 uur zachtjes sudderen.

3

Maak intussen de andijviestoemp. Spoel en snipper de andijvie. Schil de aardappelen, kook ze gaar en plet ze grof. Voeg de andijvie, een klontje boter en de mascarpone toe en meng. Kruid met nootmuskaat, zout en peper. Werk het kipstoofpotje af met peterselie en dien op met de andijviestoemp.

Voedingsinformatie

per 100 g
Vetten
66,3g
Suiker
10g
Vezels
6,6g
Eiwitten
55g