Andijviestoemp en kipstoofpotje

Voorbereiding
10 min.
Kooktijd
60 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Ingrediënten voor:
personen
MAX
Andijviestoemp en kipstoofpotje
Bereiding
1
Kruid de kip met zout, peper, paprikapoeder en komijnpoeder. Bak ze rondom bruin in de boter in een grote stoofpan, schep uit de pan en zet opzij.
2
Fruit in dezelfde pan de ui en de knoflook glazig. Leg er de kip terug bij. Voeg het laurierblad en de kippenbouillon toe. Meng er ook de room door en laat met het deksel op de pan 1 uur zachtjes sudderen.
3
Maak intussen de andijviestoemp. Spoel en snipper de andijvie. Schil de aardappelen, kook ze gaar en plet ze grof. Voeg de andijvie, een klontje boter en de mascarpone toe en meng. Kruid met nootmuskaat, zout en peper. Werk het kipstoofpotje af met peterselie en dien op met de andijviestoemp.
Voedingsinformatie
per 100 g
Vetten
66,3g
Suiker
10g
Vezels
6,6g
Eiwitten
55g