Appel-perentaart op grootmoeders wijze

Ingrediënten voor:
Voor de taartbodem
Voor de vulling
Appel-perentaart op grootmoeders wijze
Bereiding
1
Vorm eerst de taartbodem: rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Beboter een springvorm van 18 cm diameter en bestuif met bloem. Bekleed met het deeg, snij het teveel weg, prik het deeg in met een vork en bestrooi met het amandelpoeder.
2
Maak nu de vulling. Verwarm de oven voor op 180°C. Besprenkel de blokjes appel en peer met het citroensap. Laat de boter met de suiker smelten in een pannetje. Zet van het vuur, laat tot lauw afkoelen en roer er dan de eidooiers onder. Meng goed en giet in een grote schaal. Schep er de blokjes appel en peer onder en giet deze bereiding over de taartbodem. Bak 20 à 25 min in de oven.
3
Verwarm in een pannetje het water en de confituur, laat kort koken en zeef. Haal de taart uit de vorm en strijk er het confituurmengsel over. Bestrooi tot slot met bloemsuiker.