Appelbloemetjes
Appelbloemetjes
Bereiding
1
Verwijder het klokhuis van de appels en snij ze vervolgens in fijne schelletjes zonder ze te schillen. Hou de grootste schelletjes en snij ze in twee. Leg ze vervolgens wat los in een kom met water en verwarm deze 2 à 3 minuten in de microgolfoven. Leg ze daarna op een propere keukenhanddoek of een vergiet zodat ze wat kunnen uitlekken.
2
Rol het deeg open en snij de boorden links en rechts ervan af. Besmeer het deeg met een goeie laag confituur. Leg de appeltjes op de boord van het deeg met de schil naar de buitenkant, half erop, half ervan. Snij vervolgens het deeg 2 cm onder de appeltjes en plooi het deeg over de appels. Rol zorgvuldig op tot een mooi bloemetje. Zorg dat ze goed toeplakken om te vermijden dat ze in de oven opengaan.
3
Leg op een blad bakpapier en steek ze 25 minuten op 180° in een voorverwarmde oven. Werk af met wat amandelschilfertjes en bloemsuiker.