Ardense burger met tomatensaus, parmezaanpuree en groene boontjes
Ardense burger met tomatensaus, parmezaanpuree en groene boontjes
Bereiding
1
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze in 20 min. gaar in gezouten water. Dop de boontjes. Kook de boontjes in 5-6 min. beetgaar in gezouten water. Snipper de ui en snij de champignons in kwartjes.
2
Verhit olie in een sauspan en stoof de helft van de ui 1 min. alvorens de passata en de oregano toe te voegen. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 min. pruttelen. Verhit een klontje boter in een pan en bak de burgers in 5-7 min. gaar.
3
Giet de boontjes af. Verhit wat boter in een kleine kookpot en roerbak de champignons 2 min. Voeg een nieuw klontje boter toe en roerbak er de boontjes en overgebleven ui 2 min. bij. Breng op smaak met peper en zout. Giet de aardappelen af en stamp tot puree met een klont boter en de Parmezaanse kaas. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Serveer met de groenten, saus en burgers.