Asperges op Vlaamse wijze zonder boter

Asperges op Vlaamse wijze zonder boter
Voorbereiding 5 min.
Kook 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
witte asperges
1 bosje
water
500 ml
eieren
2 st
peterselie
0.5 bosje
Solo 100% Plantaardig 250g
100 g
nootmuskaat
zout & peper
0.5 snuifje

Asperges op Vlaamse wijze zonder boter

Bereiding

1

Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller en snijd er de onderste harde eindjes af.

2

Leg de asperges in een kookpot met 1L water en een snuifje zout. Wanneer het water kookt, zet dan na 2 minuten het vuur af en laat de asperges rusten in het warme water tot ze naar de bodem van de kookpot gezakt zijn. Zo weet je dat ze gaar zijn.

3

Laat de asperges kort uitlekken op een keukenhanddoek.

4

Kook intussen de eieren hard (ongeveer 10 minuten) in water. Wanneer gekookt, laat ze schrikken onder koud water. Pel en hak de eieren fijn. Hak eveneens de peterselie fijn.

5

Laat de Solo smelten in een pan. Kruid naar eigen smaak met peper en zout en indien gewenst muskaatnoot.

6

Schik de asperges in een bord en verdeel het ei, de peterselie en gesmolten Solo erover. Serveer direct.