Asperges op Vlaamse wijze zonder boter
Asperges op Vlaamse wijze zonder boter
Bereiding
1
Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller en snijd er de onderste harde eindjes af.
2
Leg de asperges in een kookpot met 1L water en een snuifje zout. Wanneer het water kookt, zet dan na 2 minuten het vuur af en laat de asperges rusten in het warme water tot ze naar de bodem van de kookpot gezakt zijn. Zo weet je dat ze gaar zijn.
3
Laat de asperges kort uitlekken op een keukenhanddoek.
4
Kook intussen de eieren hard (ongeveer 10 minuten) in water. Wanneer gekookt, laat ze schrikken onder koud water. Pel en hak de eieren fijn. Hak eveneens de peterselie fijn.
5
Laat de Solo smelten in een pan. Kruid naar eigen smaak met peper en zout en indien gewenst muskaatnoot.
6
Schik de asperges in een bord en verdeel het ei, de peterselie en gesmolten Solo erover. Serveer direct.