Aspergesoep

Aspergesoep
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Witte asperges KKC
0.5 kg
Kleine aardappel
0.5
Blokje ontvette gevogeltebouillon
0.5
Water
0.5 l
Gehakte hazelnoten
20 g
Zout en peper van de molen

Aspergesoep

Bereiding

1

Schil de asperges en verwijder de kontjes. Snij de asperges in stukken en bewaar enkele punten voor de afwerking. Schil de aardappel en snij in stukken. Kook de asperges en de aardappel ongeveer 25 min in de gevogeltebouillon.

2

Stoom de aspergepunten gaar en hou apart.

3

Mix de soep en kruid bij indien nodig. Schik de aspergepunten en de hazelnoten in de soepkommen en giet de soep erover.