Aubergine-involtini met feta en pijnboompitjes

Aubergine-involtini met feta en pijnboompitjes
Voorbereiding 5 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
fusilli
250 g
aubergine
1
spinazie
125 g
ricotta
125 g
tomatensaus
350 g
feta
50 g
basilicum
5 g
pijnboompitten
1 el
olijfolie
peper
zout

Aubergine-involtini met feta en pijnboompitjes

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Snij de aubergines in lange plakken van enkele millimeters dik. Smeer de aubergineplakken in met olijfolie, kruid met peper en zout en bak ze aan beide kanten op een hoog vuur. Zet apart.

2

Stoof de spinazie aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Laat slinken en kruid met peper en zout. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en hak fijn. Meng de spinazie onder de ricotta. Kruid met peper en zout.

3

Leg op het begin van iedere plak aubergine een schepje van het ricottamengsel en rol de aubergine op. Doe 2/3 van de tomatensaus in een ovenschaal. Schik er de rolletjes in. Verkruimel er de feta over. Zet 10 min. in de oven. Meng de hete pasta onder de resterende tomatensaus en serveer er de aubergine-involtini bij. Garneer met basilicum en pijnboompitjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
137kcal
Vetten
1,9g
Zout
0,57g
Eiwitten
5,1g