Aziatische bowl met gehakt en komkommersalade

Aziatische bowl met gehakt en komkommersalade
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

schaal gemengd gehakt
1
ui
0.5
gember
2 cm
sriracha sauce
1 el
koolsla
125 g
kropsla fijne kruiden
75 g
komkommer
0.5
rauwkost
100 g
langkorrelige rijst
150 g
witte wijnazijn
1 el
olijfolie
peper
zout

Aziatische bowl met gehakt en komkommersalade

Bereiding

1

Pel en snipper de ui fijn. Schil en rasp de gember. Schaaf met een dunschiller lange linten van de komkommer. Doe de rauwkostsalade bij de komkommerlinten en schenk er de witte wijnazijn bij. Schep goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Zet koud.

2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoof de ui en de gember aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Doe er het gehakt bij en bak rul. Kruid met peper en zout. Meng er de gekookte rijst bij en breng verder op smaak met de sriracha. Meng goed.

3

Leg in een diep bord een bodem kropsla. Verdeel het rijst-gehaktmengsel en de koolsla erop. Bedruppel met olijfolie. Serveer met de komkommersalade.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
160kcal
Vetten
2,7g
Zout
0,26g
Eiwitten
7g