Aziatische rundsroerbak met broccoli, bonen en rijst

Aziatische rundsroerbak met broccoli, bonen en rijst
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
rijst
150 g
rundsbouillonblok
0.25 st
groene bonen
100 g
steak
300 g
teen knoflook
1 st
broccoliroosjes
200 g
snijbonen
100 g
sojasaus
48 ml
maïzena
2 el
bruine suiker
25 g
water
125 ml
arachideolie
peper
zout
aluminiumfolie

Aziatische rundsroerbak met broccoli, bonen en rijst

Bereiding

1

Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op. Snij de groene bonen doormidden.

2

Snij de steak in reepjes, kruid met peper en zout en wentel ze door de helft van de maïzena. Verwarm wat olie in een wok op een middelhoog vuur en roerbak de steak in 3 min. gaar. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Plet de knoflook tot moes. Voeg de tot moes geplette knoflook, de broccoliroosjes en de groene bonen toe aan de wok en blus met de bouillon. Laat 5 min. pruttelen. Voeg na 3 min. de snijbonen toe.

3

Meng intussen de sojasaus met de bruine suiker en de overgebleven maïzena. Voeg de rundsreepjes en saus toe aan de wok en laat de saus nog 5 min. indikken. Serveer met de gekookte rijst.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
107kj
Vetten
0,27
Zout
1
Eiwitten
8,7