Aziatische steak tartaar met tomatenslaatje

Aziatische steak tartaar met tomatenslaatje
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
rijst
150 g
koriander
12 g
sojasaus
25 ml
sesamolie
0.25 c.à.c
limoensap
1 el
rundsgehakt
300 g
tomaten
3 st
rode ui
0.5 st
kwarteleitje
2
olijfolie
40 ml
witte wijnazijn
0.5 el
peper
zout

Aziatische steak tartaar met tomatenslaatje

Bereiding

1

Kook de rijst volgens de instructies in gezouten water gaar. Snipper de koriander. Meng de sojasaus met de sesamolie, het limoensap en 1/3 van de gesnipperde koriander. Meng deze marinade met het gehakt. Zet het vlees terug in de koelkast.

2

Ontpit en snij de tomaten in stukken. Snipper de ui. Mix de overgebleven koriander met de witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout en meng door de tomaten en ui.

3

Verdeel, eventueel met behulp van een serveerring, het vlees over de borden. Maak een kuiltje in het midden en breek er voorzichtig het kwartelei in. Serveer met de rijst en tomatensalade.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
564kj
Vetten
1,1
Zout
0,5
Eiwitten
8,1