Baba ganoush van courgettes, falafels met hazelnoten

Baba ganoush van courgettes, falafels met hazelnoten
Nutri-Score A
Voorbereiding 15 min.
Kook 45 min.
Rusttijd 30 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Courgettes
2.5
Middelgroot teentje knoflook, fijngehakt
0.5
Tahin (sesampasta)
1 el
Takjes munt, alleen de blaadjes
2
Olijfolie
Citroensap
0.5 el
Zout
Versgemalen peper

Voor de falafels met hazelnoten

Kikkererwten (bokaal)
125 g
Zout
0.5 c.à.c
Kleine rode ui, fijngehakt
0.5
Teentjes knoflook, geperst
1
Rood pepertje, zonder zaadjes
0.5
Groot bosje verse koriander
1
Bladpeterselie
3 el
Koriander
0.5
Komijnpoeder
0.5 el
Hazelnoten, gepeld en fijngehakt
30 g
Natriumbicarbonaat
0.5 c.à.c

Voor de afwerking

Handvol kerstomaten
0.5
Een paar takjes munt
Cayennepeper

Baba ganoush van courgettes, falafels met hazelnoten

Bereiding

1

Maak eerst de baba ganoush. Verhit de ovengrill voor en rooster de 4 courgettes gedurende 45 min; draai ze daarbij regelmatig om. Laat ze afkoelen. Schep er dan met een lepel het vruchtvlees uit en laat het 5 min uitlekken in een vergiet. Mix het vruchtvlees met de knoflook en de tahin. Hak de muntblaadjes fijn, voeg ze toe, kruid met zout en peper en schep in een grote schaal. Snij de resterende courgette met de mandoline in heel dunne lange linten en schik ze op de baba ganoush. Voeg nog een scheutje olijfolie, het citroensap en zout en peper toe en laat rusten.

2

Maak intussen de falafels. Mix daarvoor de kikkererwten in de keukenrobot met alle andere ingrediënten, behalve de hazelnoten en het natriumbicarbonaat, tot een homogene, licht plakkerige pasta. Laat 30 min rusten in de koelkast. Meng de fijngehakte hazelnoten met het sodabicarbonaat en voeg toe aan de falafelpasta. Rol hiervan balletjes en bak ze in 2 à 3 min goudbruin in flink hete olie.

3

Schik de falafels op de baba ganoush en de courgette-carpaccio. Werk af met gesnipperde rode ui, kerstomaten, muntblaadjes en een snuifje cayennepeper.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
501kcal
Vetten
37
Vezels
19g
Eiwitten
15g