Balkanburger met frisse tomatensalade

Balkanburger met frisse tomatensalade
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
ui
0.5 st
aubergine
0.5 st
tomaat
2 st
peterselie
6 g
feta
50 g
gemengd gehakt
300 g
naanbrood
2 st
paprikapesto
60 g
olijfolie
paprikapoeder
1 el
peper
zout

Balkanburger met frisse tomatensalade

Bereiding

1

Snij de ui in fijne ringen. Snij de aubergine in plakken van 0,5 cm dik. Snij de tomaten in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn. Meng de tomaten met de peterselie en kruid met peper en zout. Verkruimel er de feta boven, druppel er wat olijfolie bij en schep door elkaar. Zet koel.

2

Kruid het gemengd gehakt met het paprikapoeder, peper en zout. Vorm er burgers van, ter grootte van een broodje, en bak ze in olijfolie aan beide kanten gaar op een laag vuur. Doe wat olijfolie op de plakken aubergine. Bak ze in een grillpan op hoog vuur aan, 1,5 min. aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

3

Verwarm de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de broodjes open en smeer er paprikapesto in. Beleg met enkele plakjes aubergine en een gebakken burger. Leg er de rauwe ui op en doe naar smaak nog wat paprikapesto op. Serveer met de tomatensalade.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
140kj
Vetten
3,2
Zout
0,5
Eiwitten
7,3