Balletjes in tomatensaus, stoemp met spinazie en erwtjes

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Spinaziestoemp met boter
500 g
Ui
1/2
Teentje knoflook
1/2
Voorgerolde gehaktballetjes
250 g
Tomatenpulp uien & basilicum
250 g
Oregano
1/2 el
Suiker
1/2 tl
Diepvries doperwten
100 g
Boter
Peper
Zout

Balletjes in tomatensaus, stoemp met spinazie en erwtjes

Bereiding

1

Verwarm de spinaziestoemp volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een klontje boter op een matig vuur en bak de gehaktballetjes goudbruin. Voeg de helft van de ui en de knoflook toe, samen met de tomatenpulp, oregano, suiker en peper en zout. Laat 8 tot 10 min zachtjes sudderen met het deksel op de pan.

2

Verhit een klontje boter in een andere pan. Bak de rest van de ui glazig. Voeg de diepvrieserwtjes toe en laat 5 min koken tot ze zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel de stoemp, de balletjes in tomatensaus en de erwten over de borden en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
134 kcal
Vetten
8,3 g
(waarvan verzadigde vetten)
3,8 g
Koolhydraat
9,4 g
Suiker
1,8 g
Vezels
1,5 g
Zout
0,66 g
Eiwitten
4,6 g