Balletjes in tomatensaus, stoemp met spinazie en erwtjes


Voorbereiding
5 min.
Kooktijd
20 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Balletjes in tomatensaus, stoemp met spinazie en erwtjes
Bereiding
1
Verwarm de spinaziestoemp volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een klontje boter op een matig vuur en bak de gehaktballetjes goudbruin. Voeg de helft van de ui en de knoflook toe, samen met de tomatenpulp, oregano, suiker en peper en zout. Laat 8 tot 10 min zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
2
Verhit een klontje boter in een andere pan. Bak de rest van de ui glazig. Voeg de diepvrieserwtjes toe en laat 5 min koken tot ze zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verdeel de stoemp, de balletjes in tomatensaus en de erwten over de borden en serveer.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
134 kcal
Vetten
8,3 g
(waarvan verzadigde vetten)
3,8 g
Koolhydraat
9,4 g
Suiker
1,8 g
Vezels
1,5 g
Zout
0,66 g
Eiwitten
4,6 g