Balletjes op grootmoeders wijze met champignonsaus en peterseliepatatjes

Balletjes op grootmoeders wijze met champignonsaus en peterseliepatatjes
Voorbereiding 5 min.
Kook 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

balletjes op grootmoeders wijze
320 g
aardappelen
400 g
bouillonblokje kip
0.5
ui
0.5
teen knoflook
0.5
dragon
6 g
bladpeterselie
6 g
gesneden champignons
300 g
room
100 ml
olijfolie
water
125 ml
boter
peper
zout

Balletjes op grootmoeders wijze met champignonsaus en peterseliepatatjes

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de gehaktballen in een kleine ovenschaal, besprenkel met olijfolie en schuif 20-25 min. in de hete oven. Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook gaar in gezouten water in ongeveer 25-30 min.

2

Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op. Pel en snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Hak de dragon en de peterselie fijn. Verhit wat boter in een pan over een middelhoog vuur en stoof de ui en knoflook 1 min. aan. Voeg de gesneden champignons toe en bak 5 min. verder. Blus met de bouillon en room en voeg de dragon toe. Laat 10 min. pruttelen. Kruid met peper en zout.

3

Giet de aardappelen af en meng er een klontje boter, de peterselie, peper en zout doorheen. Serveer met de gehaktballen en de champignonsaus.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
144kcal
Vetten
5,09g
Zout
0,47g
Eiwitten
4,6g