Balletjes van hinde met kaassaus

Balletjes van hinde met kaassaus
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 35 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Hindevlees, gehakt
250 g
Paneermeel
25 g
Ei
0.5
Uipoeder
0.5 c.à.c
Peterselie, fijngehakt
0.5 c.à.c
Geraspte emmentaler
150 g
Plantaardige olie
0.5 el
Zout
Peper

Voor de saus

Boter
2 el
Uien, in dunne rondjes
1
Suiker
0.5 c.à.c
Witte wijn
25 ml
Bloem
1.5 el
Groentebouillon
200 ml
Rode wijn
25 ml
Zeezout
Peper

Voor de afwerking

Geraspte parmezaan
100 g
Geraspte emmentaler
50 g
Geraspte provolone
50 g
Een paar takjes verse tijm

Balletjes van hinde met kaassaus

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng alle ingrediënten voor de balletjes behalve de emmentaler. Rol er balletjes van en duw de geraspte kaas in de kern van elk balletje. Verhit de olie en bak de balletjes rondom goudbruin. Zet ze opzij.

2

Maak nu de saus. Laat de boter smelten in een braadpan, leg er de ui en de suiker in en laat op een laag vuur fruiten. Blus met de witte wijn en laat kort karamelliseren. Voeg al roerend de rest van de boter en de bloem toe. Giet er de bouillon en de rode wijn bij, breng op smaak met zout en peper en laat inkoken. Leg dan de balletjes in de saus en laat 10 min sudderen.

3

Schep de balletjes met de saus in een ruime ovenschaal en bestrooi alles met de parmezaan, de emmentaler en de provolone. Zet 5 à 8 min in de oven, tot de kazen goudbruin kleuren. Bestrooi met verse tijm en serveer met pastinaakpuree.

Voedingsinformatie

per 100 g
Vetten
19,6g
Suiker
1,5g
Vezels
1,2g
Eiwitten
23,7g