Bananenmuffins met bosbessen

Bananenmuffins met bosbessen
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Heel rijpe bananen
2
Eiwit, stijfgeklopt
0.5
Zonnebloemolie
40 ml
Vanille-extract
0.5 c.à.c
Speltbloem
80 g
Kaneelpoeder
0.5 c.à.c
Bakpoeder
2.5 g
Zout
0.5 snuifje
Bosbessen
50 g

Bananenmuffins met bosbessen

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinvorm in met olie.

2

Plet in een grote kom de bananen met een vork. Voeg de olie, het stijfgeklopte eiwit en het vanille-extract toe en meng kort. Meng in een andere kom de speltbloem met het kaneelpoeder, het bakpoeder en het zout. Meng de droge ingrediënten kort door de vochtige tot een homogeen deeg. Schep er de bosbessen onder en verdeel over de kuiltjes van de muffinvorm.

3

Bak ongeveer 20 min in de oven en laat afkoelen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
167kcal
Vetten
8,8g
Suiker
6g
Vezels
1,9g
Eiwitten
2,9g