Beignets van snijbiet met feta

Beignets van snijbiet met feta
Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Snijbiet
200 g
Peterselie
15 g
Koriander
10 g
Dille
10 g
Nootmuskaat, geraspte
0.5 c.à.c
Bloem
1.5 el
Knoflook
1
Eir(eren)
1
Feta
40 g
Olijfolie
2 el
Zout
1 c.à.c

Voor de yoghurtsaus

Romige, dikke yoghurt
3 el
Verse koriander, fijngesnipperd
1.5 el
Zout, peper

Beignets van snijbiet met feta

Bereiding

1

Breng een grote pan gezouten water aan de kook en blancheer de snijbiet 5 min. Laat ze goed uitlekken en duw ze daarbij aan, om alle vocht te verwijderen. Snipper ze dan fijn met de verse kruiden en mix ze vervolgens met de nootmuskaat, de bloem, de knoflook en de eieren tot een glad mengsel. Kruid met zout en peper. Verkruimel de feta en zet apart.

2

Vorm van het mengsel beignets van 7 cm doorsnede en 1 cm dik. Giet 1 el olie in een braadpan, verhit flink en bak de beignets 3 à 4 min per kant.

3

Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus, kruid ze met zout en peper en dien op bij de beignets, afgewerkt met peterselie en de verkruimelde feta.