Artisanale hoevechoco en rijstpap van De Melkweg | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Artisanale hoevechoco en rijstpap van De Melkweg

Hoevechoco en rijstpap van De Melkweg: artisanale Kempense streekproducten

Het gezin van Ann Cools woont en werkt op hun eigen melkveeboerderij in Tielen. Ann is een landbouwster in hart en nieren en werkt met de melk van hun eigen dieren om op de boerderij zelf heerlijke hoevechoco en rijstpap te maken. Onder de naam De Melkweg zijn deze producten, gemaakt volgens traditioneel recept, een groot succes op de afdeling lokale producten van Carrefour.

 

(H)eerlijke rijstpap op grootmoeders wijze

Het is in 2001 dat Rob een boerderij overnam in Tielen, met toen een 40tal melkkoeien (intussen uitgebreid tot zo’n 300 koeien). Twee jaar later kwam ook zijn vrouw Ann erbij. Zij zette in eerste instantie de bestaande ambachtelijke productie van hoevechoco verder, vertelt ze: “Dat recept was uitstekend, dus daar hebben we niets aan veranderd.” De rijstpap is het geesteskindje van Ann, ze maakt die helemaal zelf, volgens het recept van haar grootmoeder, met eerlijke producten en natuurlijk de melk van hun eigen koeien. De rijstpap van De Melkweg bevat geen palmolie, geen bewaarmiddelen, geen kleur- of smaakstoffen en is een op en top vers product. Wat Ann vandaag maakt, ligt morgen al in de winkel!

Artisanale hoevechoco en rijstpap van De Melkweg

Respect voor dier en leefmilieu

De drang om kwaliteit te leveren zit bij het gezin ingebakken, maar het comfort van hun koeien primeert altijd en de familie is oprecht begaan met het dierenwelzijn. Daarnaast proberen ze ook zo zelfvoorzienend mogelijk te werken. Zo installeerden ze zonnepanelen en een waterpomp om zo weinig mogelijk impact te hebben op het leefmilieu.

Artisanale hoevechoco en rijstpap van De Melkweg

Samenwerking met Carrefour brengt De Melkweg in top 3

De Melkweg werkt sinds 2016 samen met Carrefour, een partnerschap dat tot stand kwam dankzij de milieu- en diervriendelijke productiemethode van de landbouwersfamilie.  De artisanale werkwijze van Ann blijkt een succes, de producten van De Melkweg zitten in de top 3 van de meest succesvolle lokale producten in de Carrefour-winkels van de regioAntwerpen. Ann verklaart het zo: “Onze rijstpap is een nostalgisch product, het doet de mensen denken aan vroeger. En die appreciatie van onze klanten, dat is de drijfveer voor al het harde werk dat wij doen.”

Artisanale hoevechoco en rijstpap van De Melkweg

Handmade in Belgium-label

Sinds 2019 draagt De Melkweg het Handmade in Belgium-label. Dat keurmerk staat garant voor producten die lokaal geproduceerd worden en aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Het is de bekroning van handgemaakt maatwerk op kleine schaal, door gepassioneerde ambachtslui met kennis van zaken, zoals Ann en Rob.