Carrefour bio, bio aan lage prijs | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Carrefour bio, bio aan lage prijs

Recepten en tips om bio te eten tegen een zachte prijs

Chloë besloot twee jaar geleden om voor bio te gaan. Omdat ze haar principes trouw wou blijven. Ze was tegelijk bezorgd om binnen haar budget te blijven. Ze vertelt ons welke keuzes ze heeft gemaakt, welke veranderingen ze heeft doorgevoerd en hoeveel plezier ze er nu aan heeft. Ontdek al haar tips & tricks om elke dag bio te eten, zonder een fortuin uit te geven.

 
Chloë Saeys
Chloë Saeys
Carrefour klant, zette 2 jaar terug de stap om zoveel mogelijk bio te eten

“We vinden het fantastisch om naar één plek te kunnen gaan voor al onze bioboodschappen. We hebben ontdekt dat Carrefour een heel ruim assortiment van bioproducten heeft. We vinden er alles wat we elke dag nodig hebben: schoonheids- en verzorgingsproducten, vlees, pasta, koekjes en een volledige rayon met biofruit en -groenten. Het grote voordeel van bioboodschappen doen bij Carrefour, is toch hun eigen merk Carrefour Bio, met een ruim gamma van biogecertificeerde producten die niet duur zijn.”

6 tips om bio te eten voor minder budget

Minder vlees eten

We verwennen onszelf af en toe met een mooi stukje biovlees. Dat hoeft niet elke dag als je zoals wij flexitariër bent. We wisselen af met gerechten die barsten van plantaardige eiwitten en verse groenten. Ook eitjes en gerechten met ei komen op het menu.

Kopen volgens het seizoen

We volgen de seizoenen en profiteren van de groenten en het fruit die op dat moment rijp geoogst zijn. Dan smaken ze op hun best. Het aanbod is dan groot, dat maakt ze perfect betaalbaar.


Kies voor lokaal

De korte keten resulteert in minder transport en dus lagere kosten. De kwaliteit van de voedingsmiddelen blijft bewaard (vitamines, mineralen, smaken…). Zo moedig je ook de lokale economie aan en ondersteun je bioproducenten van bij ons.

De diepvries vullen

We leggen een voorraad aan van zomergroenten en -fruit: prinsessenbonen, frambozen, abrikozen, tomaten… Door ze even te blancheren, te verwerken in compote of coulis, bewaren ze al hun smaken en vrolijken ze de volgende winter op.

Gaan voor bulk

Zo kopen we alleen wat we nodig hebben, niet meer, niet minder. Een uitstekende manier om te besparen én om minder voedsel te verspillen.Kies het merk Carrefour Bio

Dankzij het gamma Carrefour Bio kan je bioproducten kopen voor de beste prijs. Zo geniet je van een ruime keuze kwaliteitsvolle bioproducten terwijl je binnen je budget blijft.


De slimme tips van Chloë

Maak quiches

Op het einde van de week maken we vaak quiche met de overschotjes uit onze koelkast. Zo gaat er niets van onze lekkere bioproducten verloren!

Verplant je potjes verse kruiden

Basilicum, tijm, bieslook … verplant je biologische verse kruiden in een grotere pot met grond en geef ze licht en water. Zo kan je er heel lang van genieten.

Pasta heruitgevonden

Pasta is altijd een goed budgetidee. Met degelijke en even betaalbare ingrediënten kan je er een gastronomisch en overheerlijk gerecht van maken!

Het Carrefour Bio gamma

Carrefour engageert zich al meer dan 20 jaar lang voor bio, met producten met biolabel aan de beste prijs. De Carrefour Bio producten bevatten gegarandeerd geen ggo, synthetische pesticides en chemische meststoffen en beantwoorden zo aan de normen van de biologische landbouw. En dat allemaal voor een betaalbare prijs. Het gamma blijft groeien, met nog meer verse en kruideniersproducten, dranken, diepvriesproducten. Voor de beste prijs en met de beste smaak.

Jij bent ook een foodacter!

Je bent op zoek naar extra inspiratie? Ontdek alle tips van onze foodacters en hun recepten om beter te eten. Heb je net als Chloë ook tips en tricks die je wil delen? Stuur je ideeën naar foodacters@carrefour.com