Carrefour Bio zoveel meer dan bio | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Carrefour Bio, zoveel meer dan bio

Om je de beste kwaliteit te garanderen, moeten de producten van Carrefour Bio, bovenop de wettelijke vereisten, een specifiek kwaliteitslastenboek van Carrefour zelf respecteren. En dat altijd tegen een vriendelijke prijs.

Chloë, client chez Carrefour
#foodacter: François Cordonnier
Directeur kwaliteits-controle

François Cordonnier is directeur kwaliteitscontrole en duurzame ontwikkeling bij Carrefour en spant zich voortdurend in om gezondere voeding aan te bieden voor iedereen. Een job die perfect past bij deze liefhebber van lekker eten.

Garrantie tot de beste kwaliteit

Carrefour Bio, dat zijn meer dan 1.100 producten verdeeld over meer dan 15 afdelingen. Eén van de grootste gamma’s bioproducten in België, dat voortdurend uitbreidt en je altijd de beste kwaliteit aanbiedt. Want terwijl de Carrefour Bio-producten voldoen aan alle wettelijke eisen op dat vlak, gaan ze nog een stap verder. Ze beantwoorden daar bovenop aan een specifiek lastenboek voor Carrefour Bio, zo zegt François Cordonnier, al 2 jaar directeur kwaliteitscontrole en duurzame ontwikkeling bij Carrefour. “Dit charter bundelt een aantal extralegale vereisten op het vlak van samenstelling van voeding (herkomst van de ingrediënten, verpakking, verbetering van het voedingsprofiel...). Zo is het gebruik van palmolie verboden in de producten van Carrefour Bio.”

Carrefour Bio zoveel meer dan bio

Kwaliteit onder strikte controle

Om je te garanderen dat de producten van Carrefour Bio de ethische regels voor biolandbouw respecteren en beantwoorden aan die strikte normen, wordt het gamma regelmatig gecontroleerd. “Een onafhankelijk orgaan dat erkend is door de overheid voert die controles, grotendeels anoniem, uit in al onze winkels en in de logistieke keten”, legt François Cordonnier uit. Het hoofddoel is de volledige bio-traceerbaarheid te garanderen, van de producent tot aan de consument, met een strikte scheiding tussen bio- en niet-bioproducten via duidelijke etikettering. Bij de toekenning van het biocertificaat bevestigt het controleorgaan ook dat wij in staat zijn de consument bioproducten te leveren conform alle wettelijke eisen terzake.”

Carrefour Bio zoveel meer dan bio