Carrefour strijdt tegen plastic | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Carrefour strijdt tegen plastic

Hoe strijdt Carrefour tegen plastic? Onze foodacter gaat op onderzoek!

Carrefour verbindt zich ertoe te strijden tegen plastic. Welke maatregelen worden daarvoor genomen? En wat zal het gunstige effect op het milieu zijn?  Onze journalist Peyo nam contact op met Lotte Krekels, Packaging Manager bij Carrefour, om meer te weten te komen over de concrete engagementen van Carrefour.

 

Carrefour zet zich in tegen de vervuiling van onze zeeën en oceanen

Volgens het Milieuprogramma van de Verenigde Naties drijven er tegenwoordig 5 000 miljard plasticdeeltjes op het oppervlak van onze oceanen, elk jaar de doodsoorzaak van meer dan 1 miljoen vogels en meer dan 100 000 zeezoogdieren. Hoewel een deel van de plasticverpakkingen kan worden gerecycleerd of hergebruikt, worden de meeste toch nog weggegooid na gebruik. Carrefour heeft gekozen om te strijden tegen deze vervuiling en heeft zich ertoe verbonden de voorkeur te geven aan alle alternatieven die het milieu ten goede komen.

Carrefour zet zich in tegen de vervuiling van onze zeeën en oceanen

Lotte Krekels, Packaging Manager Carrefour
Lotte Krekels
Packaging Manager Carrefour

“De verpakkingen zijn in de eerste plaats nodig om producten te beschermen en te bewaren. Zo verminderen we voedselverspilling. Het geproduceerde product heeft een grotere milieu-impact op op de volledige leefcyclus dan de verpakking zelf. Het is dus van vitaal belang om het product te beschermen.”

Concreet?

“Onze aardappelen waren te koop in een plastic zak van 1 kg met handgreep. We vervangen die nu door een papieren zak uit een bestaande verpakkingsmachine. Zo besparen we 30 ton plastic, en de lege zak kan worden gesorteerd bij het papier en karton. De plastic zakken aan de kassa (die 10 cent kosten) zijn ook verleden tijd en sinds begin 2019 zijn we als eersten gestopt met de verkoop van plastic spullen voor eenmalig gebruik. Er is nog veel te doen, maar we zijn op de goede weg”, besluit Lotte Krekels.

De concrete acties van Carrefour: plastic vrije aardappel zakken

Ook jij bent een foodacter!

Meer weten over de producten van Kwaliteitsketen Carrefour? Ontdek de tips en de recepten van onze foodacters of stuur zelf een mailtje met vragen of ideeën naar foodacters@carrefour.com