Op naar het rundsvlees. Ik stel vast dat op elke verpakking de volledige info staat over de oorsprong van het vlees: het is Belgisch, geslacht en versneden in België. Of het nu gaat om steak, entrecote of schenkel, het vlees is dus wel degelijk Belgisch. Maar ik zie geen informatie op de verpakkingen van bereidingen, zoals americain preparé of alle soorten gehakt. Geen herkomst, geen traceerbaarheid. Ietwat gefrustreerd spreek ik de chef slagerij aan, die me meeneemt naar het atelier. Daar sta ik voor een gigantische verpakkingsmachine die alle ter plaatse vers bereide producten scant en etiketteert. De chef bevestigt in alle transparantie dat de etiketten geen enkele informatie bevatten over de oorsprong van het gehakt. Goed, dat is in elk geval duidelijk. Dit moet ik ook onderstrepen: Carrefour afficheert duidelijk wanneer vlees van buitenlandse herkomst is, dat is een sterk punt. De info is goed leesbaar en uitgebreid. Van Argentinië tot Ierland, uit de USA, Frankrijk en Schotland: keuze genoeg.