De grotchampignons van Kwaliteitsketen Carrefour | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

De grotchampignons van Kwaliteitsketen Carrefour

De grotchampignons: onze foodacter Dirk zet de traditie verder

 

In de zachte, kalkrijke ondergrond van Limburg zijn diepe galerijen uitgegraven waar al heel lang de beste champignons van het land gekweekt worden. Tegenwoordig zet Dirk Jackers die traditionele teelt verder, om ons die kostbare grotchampignons Kwaliteitsketen Carrefour aan te bieden.

Champignons van bij ons

Deze kostbare parels van bij ons worden geteeld in Riemst en zijn het resultaat van een traditionele teeltwijze en een belangrijk aandeel handenarbeid. In de grotten is de temperatuur het hele jaar rond 12 °C, met een luchtvochtigheid van 96%. Dat constante klimaat zorgt ervoor dat de champignons traag groeien, waardoor ze steviger worden dan champignons die boven de grond groeien. Daardoor krimpen deze champignons nauwelijks bij de bereiding.

Dirk, lokale producent
Dirk
lokale producent

Duurzame teelt

“Grotchampignons zijn de meest duurzame. Behalve een beetje energie voor de lampen, verbruik ik geen elektriciteit. Bovendien blijft er ook weinig afval over: de gebruikte compostbakken worden gerecycleerd en opnieuw gebruikt. Dat is goed voor ons en voor de planeet!”

Tips voor de lekkerste champignons

Grotchampignons schoonmaken

Spoel champignons niet met water! Champignons zijn als sponzen: ze nemen vocht op en verliezen zo hun smaak. Borstel ze liever voorzichtig schoon met keukenpapier, of met een licht bevochtigd sponsje.

De beste bereidingswijze van grotchampignons

Probeer te weerstaan aan de verleiding om te snel te roeren in je pot met champignons. Geef ze daarentegen rustig de tijd om te karamelliseren! De ideale kleur om ze om te roeren? Goudbruin!

Lokaal is lekkerder

Actie 6 van de Act For Food campagne wil partnerships opzetten met respect voor landbouwer, product en leefmilieu: via Kwaliteitsketen Carrefour vindt de agrarische vakkennis van onze lokale producenten zijn weg naar je bord. Het resultaat? Een origineel product dat volgens de regionale traditie geteeld wordt en een duurzaam partnership tussen Carrefour en de Belgische producenten.

OOK JIJ BENT EEN FOODACTER!

Nog meer ideeën? Ontdek alle tips van onze foodacters en hun recepten om beter te eten. Wil jij net als Dirk ook tips en tricks delen? Stuur ons je ideeën op foodacters@carrefour.com.