Niet toegevoegd

We leggen Actie 13 uit in deze video
Mike Krantz bevestigt ons dat “de kip van Weleer geen systematische antibioticabehandelingen krijgt. Voor de leeftijd van twee weken is het mogelijk dat de veearts beslist om bepaalde dieren eenmalig te behandelen, maar dat gebeurt gemiddeld maar in minder dan 10% van de gevallen. Als een kip na haar eerste twee weken nog met antibiotica behandeld moet worden, zelfs al is dat eenmalig, wordt ze gedeclasseerd en mag ze het label van ‘kip van Weleer’ niet meer dragen.”
Mike Krantz licht toe: “In België verplicht een koninklijk arrest de kwekers om elk antibioticagebruik bij kippen te registreren. Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten controleert deze registratie. Zo kunnen we meten in welke mate de dieren worden blootgesteld aan antibiotica. Tussen 2011 en 2017 is die blootstelling in België met 25,9% gedaald. De kip van Weleer van Kwaliteitsketen Carrefour wordt bovendien nog extra gecontroleerd door een onafhankelijke instantie.”
Mike Krantz: “Goede kweekomstandigheden zijn een eerste garantie van de gezondheid van de kippen: genoeg ruimte (16 kippen per vierkante meter) en een groene buitentoegang met voldoende licht en natuurlijke verluchting. Vaccinatie is ook van vitaal belang. De kweker van de kippen van Weleer van Kwaliteitsketen Carrefour gebruikt essentiële oliën om parasieten op een natuurlijke manier te verjagen.”
“Wel, niets... Het al dan niet toedienen van antibiotica heeft geen enkele invloed op de smaak. Met de kip van Weleer, ben je zeker van een stukje gevogelte dat echt naar kip smaakt en bovendien gezond is”, is de conclusie van Mike Krantz.
"Door betere kweekomstandigheden te garanderen en alternatieve methodes tegen parasieten te gebruiken, kunnen we het systematische gebruik van antibiotica een halt toeroepen. De kip van Weleer van Kwaliteitsketen Carrefour wordt volgens deze principes gekweekt en krijgt nooit een antibioticabehandeling na de leeftijd van twee weken."