Niet toegevoegd

Regenboogsalade met pikante saus
“Ik kook waanzinnig graag voor gasten en ook heel graag voor mezelf. En er moet altijd kleur op mijn borden. Kleurrijk eten, dat is niet alleen goed voor het humeur, het is ook goed voor de gezondheid. Het zorgt ervoor dat ik erg gevarieerd eet en dat ik alle vitamines en noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijg, dankzij de vele groenten en fruit die op mijn bord liggen.”
Tomaten, aardbeien, granaatappel, rode bieten, rode kool, radijzen, watermeloen, rode druiven. Rode groenten en fruit zijn een bron van vitamine C, die bijdraagt tot de goede werking van het immuunsysteem en de cellen beschermt tegen oxidatieve stress.
Abrikozen, citrusvruchten, pompoen en zoete aardappel. Deze groenten en fruit zijn rijk aan vitamine A, die de huid mooi helpt te houden en bijdraagt tot een goed gezichtsvermogen.
Kiwi’s, groene kool, waterkers, spinazie, broccoli, avocado, erwtjes en prinsessenbonen zijn een bron van vitamine K. Deze vitamine helpt te zorgen voor een normaal beendergestel.
Zwarte bessen, vijgen, bramen, pruimen, aubergines en paarse asperges zijn een bron van vezels. Een dagelijkse en voldoende inname van vezels is nodig voor een goede darmwerking.
Bananen, champignons, pastinaak en knoflook zijn een bron van kalium. Deze stof draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel en tot een normale spierwerking.