Koffie Torenhof, lokale partner van Carrefour | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Branders Pieter en Ann van Koffie Torenhof delen een passie voor ambachtelijke koffie

Koffie is een passie, zowel voor de drinkers als voor de branders! Pieter en Ann Hanssens, de producenten van Koffie Torenhof uit Eernegem, zijn daar een schoolvoorbeeld van. Zij branden hun koffie nog ambachtelijk, in een prachtig historisch gebouw. Pieter nam in 1983 het roer over van zijn vader en zet samen met zijn vrouw Ann Adriaens de familietraditie in koffiebranden verder.

Ambachtelijke koffie vraagt om trage branding

Bij Koffie Torenhof werken ze volgens de methode van trage branding: de 100% Arabica-koffiebonen worden in een trommelbrander traag tot een temperatuur van 220°C à 230°C gebracht. Deze artisanale manier van branden staat garant voor een zachte volle smaak. “We branden onze koffie ambachtelijk. Omdat dit traag en gelijkmatig gebeurt, komen het aroma en de kwaliteit van de bonen volop tot hun recht. De koffie is smaakvoller, beter verteerbaar en gezonder”, zeggen Pieter en Ann fier.

Dessert en extra koffie: heerlijke smaak door trage branding

Stijgende populariteit van ongemalen koffiebonen

Het geheim van koffie van hoogstaande kwaliteit zit in de mengeling. “Verfijnde bonen geassembleerd tot een evenwichtige mélange garanderen kwaliteitskoffie. Maar ook het malen moet correct en gelijkmatig gebeuren”, aldus Pieter en Ann. Daarnaast zitten ook de ongemalen koffiebonen duidelijk in de lift, en dat hebben ze gemerkt bij Koffie Torenhof: “Wie streekproducten koopt, maalt steeds vaker zijn koffiebonen thuis. Wij horen ook vaak van klanten dat onze koffie de enige is die hun maag nog verdraagt.” De trage branding van de koffie zorgt er inderdaad voor dat de koffie beter verteerbaar wordt.

Koffiebonen

Een authentiek streekproduct, verkrijgbaar bij de lokale Carrefour-winkels

De koffie van Torenhof die verkrijgbaar is bij Carrefour, is gegarandeerd vers, bevestigt Pieter: “Om onze koffie vers op de markt te kunnen brengen, hebben we het aantal mélanges beperkt.” De dessertkoffie van Torenhof is onder de noemer Houtlandse koffie erkend als streekproduct. Carrefour zet zich concreet in voor lokaal geproduceerde producten en verkoopt deze binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt. Zo is de dessertkoffie van Koffie Torenhof verkrijgbaar in de Carrefourwinkels in de regio Brugge, Gistel en Ichtegem.

Pieter met pakken koffie van 'Koffie Torenhof'