Niet toegevoegd

Wafels met kaas, krokante ham en kervelvinaigrette
“Ik let al heel lang op de herkomst van wat ik eet. Boontjes uit Kenia koop ik liever niet. Daarom koop ik niet noodzakelijk altijd Belgisch, ik kies wel bij voorkeur Europese producten. En de laatste tien jaar probeer ik echt lokaal te kopen. De enige uitzonderingen hierop zijn avocado’s en bananen.”
Naast de bekende herbivoor of carnivoor, zal de locavoor vooral voedsel eten dat dichtbij huis gemaakt of gekweekt werd, in een straal van maximaal 250 km. Een paar uitzonderingen zijn aanvaardbaar, zoals thee, koffie, specerijen... Het is kiezen voor de korte keten, met vers seizoensfruit, producten van doordachte, duurzame, ecologische, biologische... teelt.
De naam locavoor dook voor het eerst op in San Francisco, tijdens de Wereldmilieudag. Op die dag daagde Jessica Prentice de inwoners van de stad uit om zich uitsluitend te voeden met producten die binnen een straal van 100 mijl of 160 km van hun woonplaats geproduceerd werden. Een initiatief dat snel een concept werd... tot ver buiten de grenzen van San Fransico.