Minder zout, evenveel smaak? We testen het Carrefour brood | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

We checken het Carrefour brood: minder zout, evenveel smaak!

 

Dankzij het Posidoniazout zijn de bakkers van Carrefour erin geslaagd het zoutgehalte in de meeste soorten brood met 25% te verlagen en tegelijk de lekkere smaak voor 100% te behouden. Michaël, journalist en foodacter, wilde het zelf testen: 4 broden van Carrefour heeft hij geproefd, allemaal op basis van zout dat minder… zout is.

Een alternatief boordevol smaak

In Spanje, langs de kusten van het eiland Ibiza, vond Carrefour het Posidoniazout. Het geeft dezelfde smaak als klassiek zout, maar bevat minder natrium: 8% in vergelijking met de 40% natrium in ons normale zout. Een openbaring! Het resultaat is dat we, door onze recepten aan te passen, het grootste deel van ons aanbod aan brood nu kunnen aanbieden met 25% minder zout dan klassiek brood.

Michaël proeft het Carrefour brood

Michaël, journalist en culinair blogger
Michaël
Journalist en culinair blogger

Verdict

“Bij het eten is die 25% minder zout me eerlijk gezegd niet opgevallen en proefde ik vooral dat de lekkere smaak van het brood van Carrefour niet anders is dan die van andere broden met meer zout. En dus kies ik, bij gelijk gebleven smaak, voor het brood dat het beste is voor mijn gezondheid.”

Wit tijgerbrood

Ik ben eigenlijk niet echt fan van de smaak van wit brood. Tot mijn verbazing vond ik wit tijgerbrood met boter en ham heerlijk. Het broodkruim is vast, de smaak erg evenwichtig, vooral door die heerlijk krokante korst, een fijn tegengewicht voor de malse binnenkant.

Meergranenbrood

Ik ben gek op meergranenbrood in al zijn vormen. Dit was geen uitzondering. Het kruim is heel homogeen. Het bevat niet te veel graantjes, net genoeg om voor een krokante toets te zorgen. De smaak is heel mild, precies wat ik ervan verwachtte.

Suikerbrood

Bij het ontbijt hou ik wel van zo’n zoete versie van brood. En nog meer bij een zondagse brunch... In dit suikerbrood werkte de balans tussen zoet en hartig perfect. Lekker zonder enig broodbeleg. 

Rozijnenbrood

Ik heb slechte herinneringen aan het rozijnenbrood uit mijn kindertijd: droog brood metrozijntjes van rubber. Dit brood is compleet anders. Het broodkruim is mals, en er zijn preciesgenoeg rozijnen zodat ze niet alles overheersen. Lekker als snoepjes! Het brood is ideaal als vieruurtje met de kinderen.

Ook jij bent een foodacter!