Recepten voor een klein budget | Carrefour

Recepten voor een klein budget

5 eenvoudige recepten voor een klein budget

 

Beter eten zonder meer uit te geven? Tuurlijk is dat mogelijk, zelfs met een beperkt budget! Het is trouwens Annelies, mama van een gezin, die de uitdaging aangaat. Met minder dan € 50 kookt ze met succes 5 recepten voor 4 personen en dat telkens gezond en gevarieerd. Beter nog, ze speelt ons haar persoonlijke tips door.

Annelies
Mama van een gezin en uitbater van een foodtruck

Annelies, mama van een gezin en uitbater van een foodtruck. Voor haar staat dagelijks vers en gezond koken niet gelijk aan grote uitgaven!

“In mijn keuken gaat niets verloren. Fletse groenten, overrijp fruit, restjes van het avondeten van gisteren… Geen sprake van dat we die weggooien! We laten onze creativiteit de vrije loop en gebruiken ze om verrassende gerechten te creëren, of snelle en originele tussendoortjes."

6 tips om met een kleiner budget beter te eten

Je zal merken dat het vaak een kwestie is van gezond verstand. Zet volgende tips om in de praktijk en breng net als Annelies de missie ‘klein budget’ tot een goed einde.

Maak een inventaris op van je voorraadkast en je frigo

De ideale gelegenheid om alles op orde te hebben: je zal zeker een paar ingrediënten vinden die je tot maaltijd kan omtoveren. Je koopt enkel wat nog ontbreekt en vermijdt zo dubbele aankopen.

Volg het ritme van de seizoenen

Hang een groenten- & fruitkalender in je keuken en kies altijd voor seizoensproducten. Ze zijn ruim beschikbaar in de rayons, zijn minder duur en bovendien super van smaak.

Doe je boodschappen bij Drive

Je wint er niet alleen tijd mee, maar beperkt ook je uitgaven omdat de totaalprijs aangegeven wordt en stijgt naargelang je producten toevoegt. Zo kies je voor de aankopen die passen binnen je budget.

Bepaal je weekmenu op voorhand en maak een lijstje op

Als je vooraf je weekmenu samenstelt, weet je exact wat je nodig hebt. Zicht hebben op je producten betekent ook meer controle op je budget. Je maakt op voorhand een doordacht boodschappenlijstje en koopt alleen wat je nodig hebt, niets meer of minder.

Weersta aan verleidingen

Ga nooit winkelen met een lege maag. Hou je aan je vooraf samengesteld boodschappenlijstje en laat je niet afleiden door je kinderen die mee zijn. Je moet niet per se op koopjesjacht gaan, maar eerder de kortingen op je ‘gewone’ aankopen in het oog houden.

Sla twee vliegen in één klap

Sommige gerechten kan je gemakkelijk in grotere hoeveelheden klaarmaken zodat je één of zelfs meerdere extra maaltijden voorziet. Je kan ze ook invriezen in individuele porties. Op die manier moet je enkel opwarmen wat je nodig hebt en vermijd je verspilling.

Bio aan een klein prijsje, echt iets voor jou!

Carrefour, trouw aan haar engagement, biedt een volledig gamma van bioproducten voor elk budget. Bio bevat geen pesticides, chemische meststoffen, GGO of antibiotica en is dus op en top gezond en natuurlijk. En het is ook gewoon erg lekker: er is geen enkele reden om er niet van te genieten!

Annelies heeft nooit goede plannen te kort. En jij?

Ga de uitdaging aan! Als je net als onze foodacter Annelies topideeën hebt om heerlijke gerechten klaar te maken voor een kleine prijs, hou je vooral niet in! Deel al je slimme recepten, je goede plannen en je beste tips. Want we zijn allemaal te vinden voor budgetvriendelijke tips… Je ideeën zijn welkom op foodacters@carrefour.com