Niet toegevoegd

Recept voor groene shakshuka met prei, spinazie en ei
Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur
Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.
Chrome
Safari
Firefox
Annelies, mama van een gezin en uitbater van een foodtruck. Voor haar staat dagelijks vers en gezond koken niet gelijk aan grote uitgaven!
“In mijn keuken gaat niets verloren. Fletse groenten, overrijp fruit, restjes van het avondeten van gisteren… Geen sprake van dat we die weggooien! We laten onze creativiteit de vrije loop en gebruiken ze om verrassende gerechten te creëren, of snelle en originele tussendoortjes."
De ideale gelegenheid om alles op orde te hebben: je zal zeker een paar ingrediënten vinden die je tot maaltijd kan omtoveren. Je koopt enkel wat nog ontbreekt en vermijdt zo dubbele aankopen.
Hang een groenten- & fruitkalender in je keuken en kies altijd voor seizoensproducten. Ze zijn ruim beschikbaar in de rayons, zijn minder duur en bovendien super van smaak.
Je wint er niet alleen tijd mee, maar beperkt ook je uitgaven omdat de totaalprijs aangegeven wordt en stijgt naargelang je producten toevoegt. Zo kies je voor de aankopen die passen binnen je budget.
Als je vooraf je weekmenu samenstelt, weet je exact wat je nodig hebt. Zicht hebben op je producten betekent ook meer controle op je budget. Je maakt op voorhand een doordacht boodschappenlijstje en koopt alleen wat je nodig hebt, niets meer of minder.
Ga nooit winkelen met een lege maag. Hou je aan je vooraf samengesteld boodschappenlijstje en laat je niet afleiden door je kinderen die mee zijn. Je moet niet per se op koopjesjacht gaan, maar eerder de kortingen op je ‘gewone’ aankopen in het oog houden.
Sommige gerechten kan je gemakkelijk in grotere hoeveelheden klaarmaken zodat je één of zelfs meerdere extra maaltijden voorziet. Je kan ze ook invriezen in individuele porties. Op die manier moet je enkel opwarmen wat je nodig hebt en vermijd je verspilling.