Versheidsgarantie | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Versheidsgarantie

Verse en kwaliteitsvolle appels en peren, het hele jaar lang

Sandra Van Looy is Category Manager Fruit en Groenten bij Carrefour. Zij staat garant voor de versheid van het fruit in de rekken van de Carrefour-winkels. In de herfst maken de Belgische Jonagold, Conference, Doyenné en Sweet Surprise appels en peren hun grote rentree. Ontdek de geheimen van deze kraakverse vruchten!

 
Sandra Van Looy, Category Manager Fruit & Groenten bij Carrefour
Sandra Van Looy
Category Manager Fruit en Groenten bij Carrefour

Wie is Sandra?

Zij is gek op fruit en groenten, werkt sinds 2016 bij Carrefour en houdt het fruit in de gaten vanaf de bloesems. Sandra wacht altijd vol ongeduld op de herfst. Want dankzij de nieuwe oogst van Belgische appels en peren garandeert zij je gezond, lekker en vooral ultravers fruit, het hele jaar door. In haar vrije tijd gaat Sandra graag sporten en geniet ze van het leven.

Gecontroleerde en constante kwaliteit

Er worden strikte regels opgelegd om kwaliteit en versheid te garanderen. Sandra en haar collega’s van de kwaliteitsservice voeren regelmatige controles uit, van de prille vruchtzetting, tot en met de pluk. Onze producenten leveren ons zo fruit dat wordt geteeld zonder enige vorm van pesticide en bevat dus geen enkel residu. Bovendien zijn teeltwijze, bewaring, werkomstandigheden en transport onderhevig aan strikte regels. 

Versheidsgarantie

Bovenal lokale productie

Bij Carrefour is lokale productie een prioriteit, en de grote meerderheid van de appels en peren worden geteeld in Haspengouw, om de Belgische fruittelers te ondersteunen en onze ecologische voetafdruk te beperken. De perenpluk start begin september en duurt drie weken. Voor appels duurt de oogsttijd wat langer, van begin september tot midden oktober. Na de oogst wordt het fruit meteen opgeslagen in Ultra Low Oxygen bewaarcellen, een procedé dat de rijping afremt en smaak en kwaliteit bewaart. Resultaat? Het hele jaar door een aanbod van Belgisch fruit.

Versheidsgarantie

Gegarandeerde versheid in de rekken

De versheid van het fruit is onze topprioriteit. Onze winkels worden dagelijks bevoorraad met appels en peren. Vanuit onze centrale depots in Sint-Katelijne-Waver en Nijvel kunnen we heel snel reageren en nieuwe leveringen organiseren. Vervolgens letten we erop dat de tijd tussen de levering en het vullen van het rek altijd zo kort mogelijk is. Zodra het fruit in de rekken ligt, voeren we ‘Rondjes Versheid’ uit. Dat garandeert je dat de appels en peren ultravers zijn.

Versheidsgarantie

Rondje versheid

Om de 2 uur vindt in elke winkel een ‘Rondje Versheid’ plaats, volgens het principe FIFO (First In, First Out). Onze medewerkers doen een grondige visuele controle en gaan de opslagomstandigheden van het fruit na. Act for Food in de praktijk!

Acties tegen verspilling

We doen ook gerichte acties tegen voedselverspilling: vruchten van dezelfde topkwaliteit, maar die er wat misvormd uitzien of geblutst zijn, worden geperst tot sap van de Kwaliteitsketen Carrefour. Niets gaat verloren! Ook wat verpakkingen betreft, kiezen we voor duurzaam. De schaaltjes voor appels zijn volledig van karton. En als we nog plastic moeten gebruiken, is dat uitsluitend recycleerbaar plastic.