We checken de peren van Kwaliteitsketen Carrefour | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

De peren van Kwaliteitsketen Carrefour: zonder resten van pesticide? We doen de check!

 

Het is niet gemakkelijk om een peer te vinden, die zowel gezond als van goede kwaliteit is. In België biedt Carrefour seizoensgebonden, lokaal en duurzaam fruit aan, zonder resten van pesticides. Klopt dat echt? En hoe zit dat dan? Onze foodacter Michaël deed de test! 

Peren zonder resten van pesticiden? Michaël deed de test!

Om te achterhalen of die peren wel degelijk duurzaam zijn en geen resten van pesticiden bevatten, begaf onze foodacter en journalist Michaël zich naar de boomgaarden van Hugo Cuvelier, onze partner-fruitkweker.

verschillende soorten peren

De peren van Kwaliteitsketen Carrefour, 100% natuurlijk geteeld

“We gebruiken geen enkel chemisch pesticide. Onze perenkweek volgt het principe van de geïntegreerde bestrijding: het is kwestie van gunstige insecten in te zetten om de schadelijke aan te vallen en zo de aanwezigheid van bestuivers te bevorderen.” zegt Hugo. “We zetten alleen in op nuttige organismes die bevorderlijk zijn voor een duurzame en verantwoorde fruitteelt. Dankzij onze natuurlijke alternatieven laten we de natuur haar werk doen,” vervolgt Hugo. Daarnaast worden bij de verschillenden producenten audits uitgevoerd door onafhankelijke instellingen. Als het resultaat daarvan niet voldoet aan het erg strenge lastenboek van de Kwaliteitsketen Carrefour producten, kunnen de peren niet worden gecertificeerd en gaan ze naar het traditionele circuit.

Michaël test de peren van Kwaliteitsketen Carrefour

Michaël, journaliste et blogueur culinaire
Michaël
Journalist en culinair blogger

Het verdict

“In België is Carrefour de enige keten die onder het eigen merk een Belgische peer zonder resten van pesticiden kan aanbieden. Met volle smaak, de peren zijn sappig en zoet. Je zal elders moeilijk peren vinden die zo lekker en gezond zijn.”

Een garantie van kwaliteit

Kwaliteitsketen Carrefour bestaat sinds 1992. Het principe? Een productiemethode op basis van de ecologische landbouw. Via haar eigen merken gaat Carrefour de strijd aan tegen pesticiden om de biodiversiteit te versterken en het ecosysteem opnieuw in evenwicht te brengen. De conference-peren van Kwaliteitsketen Carrefour maken deel uit van dit ecologisch initiatief om je een gezond product aan te bieden, met respect voor het milieu!

OOK JIJ BENT EEN FOODACTER!

Nog meer ideeën? Ontdek alle tips van onze foodacters en hun recepten om beter te eten. Wil jij net als Michaël ook tips en tricks delen? Stuur ons je ideeën op foodacters@carrefour.com.