Ontdek de lokale producenten uit Antwerpen en hun (h)eerlijke artisanale producten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Lokale Antwerpse producenten in de kijker

Carrefour verkiest Belgische partnerschappen voor de eigen merkproducten en werkt met 81 lokale producenten samen in de provincie Antwerpen, via de korte keten. Ontdek er hier enkele van!

 

Bevel

Op Het Veld

Confituur met volle fruitsmaak

Johan en Griet baten het familiale vollegrond tuinbouwbedrijf Op Het Veld in Bevel uit. “Elke ochtend plukken we onze aardbeien, braambessen en frambozen. We oogsten ons fruit pas als het plukrijp is en dat proef je”, zegt Griet. Het fruit dat ze niet vers kunnen verkopen, verwerken ze tot ambachtelijke confituur zonder bewaarmiddelen. “De zuivere confituren van aardbeien, braambessen en frambozen zijn de toppers. Er zit minstens 66% fruit in en niet meer dan 33% suiker.”

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere in Hypermarkt Carrefour Borsbeek, Lier en Turnhout, Carrefour Market Antwerpen Groenplaats, Edegem Molenveld, Geel, Herentals, Mol Wezel, Westerlo en Zoersel.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Nijlen

Den Gouden Haan

Beste advocaat ter wereld

Toen Geert Dillen per ongeluk koffiegruis morste in zelfgemaakte advocaat, bleek dat best lekker. Zo is hij beginnen te experimenteren met deze eierlikeur en intussen biedt hij 22 smaken aan, zoals chocola, banaan of pistache. Op basis van Kempense eieren warmen ze hun advocaat traag op au bain-marie. Dat maakt de advocaat smeuïger en zachter van smaak. Zijn advocaat werd in 2011 in Londen gekozen tot ‘Beste advocaat ter wereld’ en in 2019 erkend als Vlaams streekproduct.

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Borsbeek, Burcht, Lier, Schoten en Turnhout, Carrefour Market Antwerpen Groenplaats, Antwerpen Lange Lozana, Berlaar, Edegem Molenveld, Kapellen, Mol, Mortsel, Schilde, Westerlo en Wilrijk Bist, Carrefour Express Anselmo.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Sint-Lenaarts

Sterkstokers

Blijven experimenteren

Het stoken van sterke drank zit Thomas Cuyvers in de genen. Zijn overgrootvader Driek begon ermee, opa en kopersmid Antoon smeedde stookketels. Na enkele experimenten in de garage besloten Thomas & Karin hun eigen stokerij uit te bouwen. Daar maken ze ambachtelijke unieke elixirs, jenevers, vermouth, wodka en minstens 20 soorten gin. Pompoenpitten, ui, raap of sansho-peper zorgen voor verrassende smaakcombinaties.

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Burcht, Schoten en Turnhout, Carrefour Market Antwerpen Groenplaats, Berchem Pulhof, Bornem, Brasschaat, Brecht, Ekeren, Hoevenen, Kapellen, Lint, Mortsel, Rijkevorsel, Schilde, Westerlo en Wilrijk Bist.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Wuustwezel

Noordwateringshoeve

Vers van de boerderij

De Familie Anthonissen is al sinds 1994 actief in de pluimveesector. Hun eieren komen rechtstreeks van hun eigen boerderij, waar ze zorgvuldig gesorteerd en verpakt worden. Zo ben je zeker van een duurzaam, vers en puur product. Een mooi voorbeeld van korte keten in de praktijk. Eitjes die vandaag gelegd zijn, liggen morgen al in de winkel onder het motto: “vers van de boerderij”. Dit jaar breidde het familiebedrijf fors uit om het welzijn van de leghennen nog te vergroten. De dames beschikken over een scharrelinstallatie op 2 verdiepingen. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Carrefour Market Borgerhout, Ekeren, Schilde, Heide-Kalmthout, Essen en Brecht.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Hoogstraten

Taeymans Coffee

Liefde voor de koffieboontjes

Koffiebrander en barista Jurgen Taeymans werkt met 100% Arabica-bonen die met de hand geplukt zijn en voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen. Ze komen uit koffielanden in Zuid- en Centraal-Amerika, Indonesië en Ethiopië. Bij Taeymans Coffee worden ze ambachtelijk gebrand en onmiddellijk verpakt zodat er niets van het rijke aroma verloren gaat. De koffie is lekker pittig, niet bitter, met een lichte nasmaak van chocolade. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Turnhout, Carrefour Market Meer, Hoogstraten, Rijkevorsel en Brasschaat, Carrefour Express Brecht.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Rijkevorsel

Bruneel-Cox

Knapperige appel of zoete peer?

Sinds 1993 kweken Martine en Koen appels en peren in hun boomgaarden in Rijkevorsel en Pepingen. Het duurzame en milieubewuste geteelde fruit wordt bewaard in ULO-koelcellen. Hierdoor zijn de appels van Bruneel-Cox het hele het jaar rond te verkrijgen. Daarnaast verwerken ze hun appels tot overheerlijk appelsap. Dat is 100% appel en niets anders, verpakt in een handige bag-in-box met tapkraantje. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Borsbeek, Burcht, Lier, Schoten en Turnhout, Carrefour Market Rijkevorsel en Westerlo, Carrefour Express Merksplas en Meer.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Turnhout

De Zwaluwhoeve

Dessertjes met verse hoevemelk

De 100 koeien van dit melkveebedrijf in de Turnhoutse Kempen worden elke dag 2 keer gemolken. Dat levert lekkere verse melk op waarvan Geert & Jade heerlijk roomijs maken en andere zalige dessertjes. Van frisco’s tot een ambachtelijke galletjes met ijs. Allemaal met de hand gemaakt en met veel passie. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Turnhout.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Tielen

De Melkweg

Rijstpap en choco van de boer

Als Rob in 2001 een boerderij overneemt in Tielen, krijgt hij tegelijk het ambachtelijke recept voor de overheerlijke hoevechoco die ze er maken. Twee jaar later komt zijn vrouw Ann erbij. Met de lekkere verse melk van hun eigen koeien startte Ann met het bereiden van smakelijke rijstpap, volgens het recept van haar grootmoeder. Een op-en-top vers product met enkel natuurlijke ingrediënten en echte saffraan.

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Borsbeek, Lier, Schoten en Turnhout, Carrefour Market Antwerpen Lange Lozana, Antwerpen Groenplaats, Berchem Pulhof, Edegem Molenveld, Geel, Herentals, Kapellen, Mol, Mol Kruisven, Mol Wezel, Mortsel, Schilde, Turnhout, Vosselaar, Westerlo, Willebroek, Wilrijk, Wilrijk Bist en Zoersel, Carrefour Express Mechelen Battel.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Arendonk

Natuursoep

Handige groentenbom

Bij het familiebedrijf Natuursoep staat ondertussen de derde generatie aan het roer. In 2003 stapte Hans Broeckx in de voetsporen van zijn grootvader en vader. La Soupe van Natuursoep wordt vers bereid met natuurlijke ingrediënten, tot en met de zelfgemaakte soepballetjes. Om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, komen de ingrediënten hoofdzakelijk uit België en Nederland. Na het koken koelen ze de soep snel af en gaat ze in de diepvries. Zo gaat er niets van kwaliteit verloren.

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Borsbeek, Burcht, Lier, Schoten en Turnhout, Carrefour Market Antwerpen Groenplaats, Antwerpen Lange Lozana, Berlaar, Brecht, Edegem Molenveld, Essen, Heist-Op-Den-Berg, Hoboken, Hoogstraten, Kapellen, Lint, Meer, Rijkevorsel, Schilde en Vorselaar.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Mol

Ijs Anita

Geheim familierecept

Al 41 jaar is IJs Anita een begrip in de Kempen. Annita en haar man Herman slaagden erin het geheime recept te verkrijgen van Hermans tante Zjowanneke. Eerst reed Herman rond met de ijsjeskar, om een jaar later een ijssalon te openen. Intussen heeft de volgende generatie de familiezaak overgenomen. Nico en Katrien blijven uiteraard trouw aan het authentieke recept voor vers bereid melkijs in 17 overheerlijke smaken. Ze bereiden het ijs met verse hoevemelk en eieren die ze halen bij lokale boeren. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Carrefour Market Geel, Mol en Mol Kruisven.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Wandelen maar!

Wandel door de Kempen

Ontdek de Kempen te voet, met start en finish in Nijlen, een dorp tussen de brede valleien van de Grote en de Kleine­ Nete. In het Kempense zand groeien groenten en fruit, die worden verwerkt tot heerlijke streekproducten uit de provincie Antwerpen. Het ontdekken meer dan waard!