Henegouwen | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Henegouwen

Lokale Henegouwse producenten in de kijker

Carrefour verkiest Belgische partnerships voor haar producten van het eigen merk.  Om producten uit de korte keten aan te kunnen bieden, werkt Carrefour samen met 200 lokale producenten uit de provincie Henegouwen. Ontdek ze nu!

 

PIPAIX

Jean-Louis Dits en de Stoombrouwerij

De laatste stoombrouwerij is te vinden in Pipaix

Jean-Louis Dits heeft zijn fascinatie voor bier te danken aan een brouwerijbezoek op het einde van zijn studies in het middelbaar. In 1984 waagt hij de sprong en koopt de Stoombrouwerij in het centrum van Pipaix. Wat maakt die brouwerij zo bijzonder? Het is de laatste brouwerij ter wereld die artisanaal bier brouwt! Het gebouw en de installatie werden trouwens geklasseerd als Waals erfgoed. In de authentieke werkplaats worden de lokale bieren op artisanale wijze gebrouwen. Alle ingrediënten zijn Belgisch: van het graan tot de hop. Het resultaat? Natuurlijke, niet gepasteuriseerde bieren die hergisten op fles. Zo kan je sinds 2013 in de Carrefour-winkels van de streek een seizoensbier en speciaalbieren vinden in flessen van 33 en 75 cl: La Saison de Pipaix, een bier met een geschiedenis (1785!) en de speciaalbieren Vapeur en Folie en Vapeur Cochonne.

ZIN OM TE PROEVEN?

Je kan deze producten o.a. terugvinden in de Hypermarkten Carrefour Froyennes, Bergen, Soignies, Gosselies en Carrefour Market Haine-St-Pierre, Moeskroen, Blaton, Ecaussinnes, Ath, Wasmes en Manage.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

RONGY

De boomgaarden van Brunehaut

Fruit van bij jou uit de buurt

Sinds de jaren ’80 zetten Jacques Dewaele en Jean-Pierre Dupire de familietraditie verder met hun fruitteeltbedrijf in Brunehaut, bekend om de kwaliteit van de bodem. Via een ecologisch productieproces telen ze 20 hectare aan fruitbomen en kunnen ze heerlijke lokale seizoensproducten aanbieden: appels en peren in bulk, appelmoes, siropen, diverse sappen, appelazijn, cider… Ze werken samen met Carrefour sinds 2013. Ontdek hun fruitschatten! 

ZIN OM TE PROEVEN? 

Je kan deze producten o.a. terugvinden in de Hypermarkten Carrefour Moeskroen, Bergen, Soignies, Froyennes en Carrefour Market Haine-St-Pierre, Boussu, Doornik, Elouges, Ath en Saint-Ghislain.

Jus Brunehaut, produits locaux, Rongy

DOORNIK

CAFÉS 5 CLOCHERS

Lokale en artisanale koffie

Het artisanale familiebedrijf ‘Cafés des 5 clochers’ is sinds 1950 gevestigd in Doornik en brengt hulde aan de 5 torens van de kathedraal van Doornik. Je kan spreken van echte lokale verankering bij deze koffiefanaten, waarbij al 3 generaties elkaar opvolgden sinds het ontstaan. Vandaag selecteren ze de beste koffies en werken ze met een traditionele, trage brandmethode die zorgt voor een optimaal aroma. Hun partnership met Carrefour begon in 2013. Ontdek de zoete, pittige, ronde smaken of de zachte en bloemige smaken in hun overheerlijke koffies! 

ZIN OM TE PROEVEN? 

Je kan deze producten o.a. terugvinden in de Hypermarkten Carrefour van Froyennes en de Carrefour Market van Kain, Ath en Doornik. 

Cafés 5 clochers, Tournai

MIGNAULT

De producten van de boerderij van Cantraine

Natuurlijke melkproducten

De boerderij van Cantraine bestaat al sinds de 13de eeuw. De familie Sacré strijkt er neer in 1971 en begint met boterproductie en veeteelt. Sinds 2014 is de boerderij van Cantraine een partner van Carrefour en zo ligt een mooi assortiment van heerlijke natuurlijke melkproducten in de winkels: sorbets, ijs, yoghurt, rijstpudding, room en ook boter en halfharde kazen.  

ZIN OM TE PROEVEN? 

Je kan deze producten o.a. terugvinden in de Hypermarkten Carrefour van Soignies, Gosselies, Froyennes, Bergen en Bomerée. 

Produits laitiers de la Ferme Cantraine, Mignault

JURBISE

LA POINTE DU GOÛT

Groenten en fruit uit je buurt

Normandiër Stéphane Longlune is afstammeling van 5 generaties landbouwers en kwam naar België in 1993. In 2015 neemt hij een ‘grondige’ beslissing en plant asperges en aardbeien op een terrein van 2,5 hectare. Daarna volgen ook nog tomaten, paprika’s en komkommers. Wat zijn groenten zo speciaal maakt? Hij is de enige groenteteler in België die het Demeter-label kreeg, een kwaliteitskeurmerk voor biodynamische voedingsproducten, m.a.w. een biologische en holistische vorm van landbouw met respect voor de natuur. Stéphane werkt al 10 jaar samen met Carrefour: hij biedt lokale biogroenten en -fruit aan tegen redelijke prijzen en boordevol smaak. Zijn asperges en tomaten vielen enkele jaren geleden zelfs in de prijzen! Een erkenning voor deze gepassioneerde vakman met oog voor het milieu. 

ZIN OM TE PROEVEN? 

Je kan deze producten o.a. terugvinden in de Hypermarkten Carrefour van Bergen, Bomerée, Froyennes en Carrefour Market Haine-St-Pierre.  

Fruits et légumes de la ferme, Jusrbise

MAURAGE

Pasta Gianni

Pasta fresca

Gianni Pasquale en zijn zoon maken overheerlijke artisanale verse pasta’s in het toenmalige ouderlijke huis dat nu dienstdoet als werkplaats. Sinds 2013 werken ze samen met Carrefour om hun producten in de winkels aan te bieden. Alle pasta’s en sauzen worden ter plaatse gemaakt, zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen. Met uitzondering van de conchiglioni waarvoor een specifieke machine vereist is. Hun ricotta is het resultaat van een kostbaar familierecept. Spaghetti, tagliatelle, lasagnes… Ontdek hun authentieke producten bij Carrefour en mis zeker de favoriet van Gianni niet: de lasagne met aubergines! 

ZIN OM TE PROEVEN? 

Je kan deze producten o.a. terugvinden in de Hypermarkten Carrefour van Bergen, Soignies, Gosselies, Bomerée, Froyennes en Carrefour Market Haine-St-Pierre, Gembloux, Fleurus en Ath.

Pasta Gianni, plats préparés produits à Maurage

ELLEZELLES

Les Fines Saveurs

Artisanale confituur

Véronique Cambier werkt sinds 2011 samen met Carrefour om haar heerlijke artisanale en gepasteuriseerde confituren en gelei aan te bieden. Ze is erg gehecht aan het artisanale aspect van haar werk en wil heel bewust producten creëren met een authentieke smaak. Hierbij geïnspireerd door de vele namiddagen die ze doorbracht bij haar grootmoeder om de juiste kruiden te plukken. Een reeks unieke smaken, zonder toegevoegde smaak- of kleurstoffen, te ontdekken bij Carrefour: confituur van vijgen met porto, van rabarber en aardbeien, van frambozen, maar ook confituren met minder suiker.  

ZIN OM TE PROEVEN? 

Je kan deze producten o.a. terugvinden in de Hypermarkten Carrefour van Bergen, Soignies, Gosselies, Froyennes en Carrefour Market Haine-St-Pierre, Ath, Ecaussinnes, Kain, Boussu, Wasmes, Blaton, Doornik, La Bouverie en Elouges.

Confitures Les Fines Saveurs, Ellezelles

JUMET

BIJENTEELT IN HET CLOS DES AULNIATS

Een waar paradijs voor bijen

Dimitri bezit 150 bijenkasten in de streek van Charleroi. Het lijkt op het eerste zicht misschien vreemd, maar een stedelijk gebied is gunstiger voor bijen dan het platteland, waar insecten meer afzien van de pesticides die gebruikt worden in de landbouw. De verlaten afvalbergen en industrieterreinen vormen een microklimaat waar nieuwe planten groeien die bijen aantrekken. De artisanale honing is het resultaat van een assemblage van diverse bloemen. De meest courante zijn de paardenbloem, de linde- en pruimenbloesem. Er is een vloeibare gefilterde honing beschikbaar, en ook een gekristalliseerde honing voor op de boterham. 

ZIN OM TE PROEVEN? 

Je kan deze producten o.a. terugvinden in de Hypermarkten Carrefour van Bergen, Soignies, Gosselies, Bomerée en Carrefour Market Haine-St-Pierre en La Louvière.

Miel d'été produit local, Jumet

Onze producenten van het eigen merk

BELGISCHE EN EERLIJKE CHOCOLADE

Heerlijke fairtrade chocolade

Thierry Noesen heeft de chocoladefabriek Belvas opgericht in 2005. Van bij de start was zijn idee helder: hij wou alle ingrediënten halen uit eerlijke handel. Sinds 2020 produceert Belvas de heerlijke pralines en truffels van ‘De Belgen’ voor Carrefour: 100% eerlijke chocolade met het label Max Havelaar, glutenvrij, zonder additieven en geproduceerd in België. 

De ingrediënten die gebruikt worden voor de chocoladeproductie worden geselecteerd op zuiverheid. En of je dat smaakt! De hazelnoten komen uit Italië, de pralines zijn op basis van pure boter en de karamel is huisgemaakt, wat een eindproduct van topkwaliteit met een intense smaak oplevert. Om de traditie van de Belgische chocolade verder te zetten heeft Thierry ervoor gekozen om een klassiek assortiment aan te bieden met een mix van vaste waarden. De pralines van ‘De Belgen’ zijn beschikbaar in alle Carrefour-winkels.

Pralines et truffes "Les Belges"

ROGER & ROGER

Belgische chips om in te bijten

De geschiedenis van Roger & Roger begint in 1999, wanneer 4 gepassioneerde Belgische ondernemers uit de voedingssector beslissen om aardappelchips te gaan maken in Moeskroen. Meer dan 20 jaar later is het nog altijd een familiebedrijf, weliswaar groter maar zonder zijn Belgische identiteit te verliezen. En Carrefour heeft dat goed begrepen, want het partnership met Roger & Roger bestaat al langer dan 15 jaar. Het recept van dit succes? Gedeelde waarden en de gedrevenheid om Belgische producten in de kijker te zetten. Om knapperige en smakelijke chips te kunnen maken, selecteert Roger & Roger alleen de allerbeste aardappels om een optimale smaak te bereiken. De chips worden gebakken in zonnebloemolie, glad of met ribbels, en er worden constant nieuwe smaken onderzocht en getest. Onlangs werd er een biogamma voorgesteld, in zout en paprika. Deze chips worden volledig geproduceerd in België en zijn beschikbaar in alle Carrefour-winkels.

Chips sel et chips paprika Carrefour Bio

Fietsen en wandelen in Henegouwen!

2 TOCHTEN OM HENEGOUWEN TE ONTDEKKEN

Maakt niet uit of je nu te voet of met de fiets wil gaan: we stellen 2 routes voor om op verkenning te gaan en de unieke smaak te ontdekken van een aantal traditionele producten uit je eigen streek. De klassiekers waar je al gek op was als kind, de recepten die ook vandaag nog staan voor de echte smaak van bij ons.