Luik | Carrefour

Je tijdstip

Luik

Lokale Luikse producenten in de kijker

Carrefour verkiest Belgische partnerschappen voor de eigen merkproducten en werkt met 322 lokale producenten samen in de provincie Luik, via de korte keten. Ontdek er hier enkele van!

 

Beyne-Heusay

La Brasserie en Distillerie de la Croix

Een familiebrouwerij

In de Brasserie de la Croix in Beyne-Heusay brouwen Vincent en zijn schoonbroer speciale bieren van hoge gisting met hergisting in de fles. Een prachtig avontuur dat van start ging in2014… in een garage! Al 7 jaar lang is bij Carrefour de Sainte Nitouche Triple te vinden, een blond bier met bloemig aroma, de Blondinette, met meer bitterheid, de Brunette met toetsen van koffie, drop en chocolade, de Verger met appel en de Blanche met citrustoetsen. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze producten in een klein tiental Hypermarkten Carrefour en Carrefour Markets in de streek van Luik.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Verlaine

Ferme Grammen

Verantwoorde landbouw

In het hart van de Luikse Haspengouw telen Yves Grammen en zijn zoon Nicolas op hun familieboerderij aardappelen in de volle grond, volgens de principes van de eerlijke landbouw. Een manier van werken die het leefmilieu beschermt en de smaak van de aardappelen behoudt. Proef zelf: de Annabelle, Charlotte, Nicola, de krielaardappelen en de aardappelen voor puree en frieten zijn verkrijgbaar in jouw Carrefour. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze producten in een tiental Hypermarkten Carrefour en Carrefour Markets in de streek van Luik.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Slins

Aardbeien van Cordémont

Heerlijke aardbeien in volle grond

Francis Barbe groeide op in een landbouwersgezin in Slins. Vanuit een diepgewortelde liefde voor zijn dorp, ontwikkelt hij een passie voor de aardbeienteelt en begint hij er in1984 te telen op de familieboerderij. Een vruchtbare samenwerking met Carrefour gaat van start in 2014, waardoor jij van Joly-aardbeien uit de volle grond kan genieten. De vruchten zijn niet alleen mooi, maar ook welgevormd, sappig en hebben een natuurlijk zoete smaak. ’s Morgens geplukt, vind je ze de dag zelf nog in de winkel, tijdens het aardbeienseizoen! 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt de aardbeien van Cordémont in een twintigtal Hypermarkten Carrefour en Carrefour Markets in de streek van Luik.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Plombières

Champignonkwekerij Van Eys

Een onevenaarbare lokale kwaliteit

De champignonkwekerij Van Eys is al een vijftigtal jaar heer en meester in de streek van Luik. Wanneer Jean Van Eys in 1988 de zaak van zijn vader overneemt, samen met zijn vrouw, geeft hij het familiebedrijf een nieuw elan. “We gaan voor kwaliteit en vakmanschap. Wat ons duidelijk onderscheidt, is onze teelt op mensenmaat”, vertelt Jean. De hele productie gebeurt ter plaatse, in korte keten, met respect voor duurzame en lokale economie: nadat de champignons ter plaatse zijn geteeld en met de hand geoogst, worden ze de dag erna kraakvers geleverd bij de Carrefour-winkels in de buurt die verse lokale producten in de kijker zetten, en dat al sinds 2014! 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze producten in de Hypermarkten Carrefour van Ans, Herstal en Malmédy en de Carrefour Market van Aubel, Eupen, Lontzen en La Calamine.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Ferrières

Le Rucher des trois vallées

Goud van bij ons

De bijenkorven van José Artus staan binnen de grenzen van drie valleien, de vallei van de Aisne, de Ourthe en de Amblève, waar ze genieten van uitgestrekte bossen en van een gebied dat wordt onderhouden en bewerkt door vooral biolandbouwers. Het resultaat? Een natuurlijke artisanale honing van uiterst hoge kwaliteit. De aandacht die José geeft aan zijn bijen en zijn vakkennis zorgen voor unieke honing. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt een Zomerhoning en een Lentehoning in een dertigtal Hypermarkten Carrefour en Carrefour Markets in de streek van Luik centrum en omgeving.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Theux

Vins & élixirs de Franchimont

De klassiekers van de lokale folklore

Carrefour laat zich sinds 2013 verleiden door deze fruitwijnen op basis van wilde bloemen…  Een traditioneel recept was de inspiratie voor deze goddelijke gefermenteerde dranken:Fleur de Franchimont op basis van appel, La Rosée de Spa op basis van appel en blauwe bessen en La FrancheFleur, een blond bier van hoge gisting, floraal en verfrissend. Onweerstaanbaar! 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze producten in een twintigtal Hypermarkten Carrefour en Carrefour Markets in de streek van Luik centrum en omgeving.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Herstal

La Brasserie belge

Bieren van bij ons

La Brasserie Belge creëert en brouwt artisanale speciaalbieren van kwaliteit in Coronmeuse. Bruno, de meesterbrouwer, geeft voor zijn recepten de voorkeur aan ingrediënten uit de korte keten. Sinds 2019 zijn drie bieren verkrijgbaar bij Carrefour. De Belgicus Dark Coal, een intens zwart bier met koffie-aroma, geherfermenteerd met Luikse siroop. De Belgicus Gold, een evenwichtig blond bier met citrusaccenten. En de Belgicus Red, een fruitig en verfrissend bier. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze producten in een tiental Hypermarkten Carrefour en Carrefour Markets in de streek van Luik.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Battice

Seanergie

Delicatessen uit de zee

Patrick Crasson, François Guillaume en Regis Ramé bieden een gamma van 7 bereide gerechten, op basis van verschillende soorten vis uit de duurzame visvangst. De individuele porties bevatten gegarandeerd geen kleurstoffen of bewaarmiddelen en hoeven enkel te worden opgewarmd. De vis wordt elke maandagochtend gekocht op de veiling en is MSC-gecertificeerd. Seanergie kiest voor de korte keten door groenten, aardappelen en granen te kopen op de markt van Droixhe. Florentijnse kabeljauw, penne gerookte zalm dille, penne scampi op z’n Provençaals, paella… laat je verleiden! 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze producten in een twintigtal Hypermarkten Carrefour en Carrefour Markets in de streek van Luik centrum en omgeving.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Battice

Fromagerie du Vieux Moulin

Vakkennis van moeder op dochter

Buiten onze landgrenzen is België niet echt gekend als kaasland. Hervekaas is echter een uitzondering op die regel. Deze geurige, maar elegante en smaakvolle kaas wordt niet alleen in het Land van Herve gemaakt. La Fromagerie du Vieux Moulin kent een lange traditie in het maken van deze kaas. Madeleine is een van de laatste makers van Hervekaas. Dit beroep werd vroeger doorgegeven van moeder op dochter. De mannen hielden zich bezig met de paarden en het land, en de vrouwen maakten de kaas. “Ik vind het belangrijk om deze traditie die van mijn ouders en grootouders komt, verder te zetten. We bewerken de rauwe melk, zodat die smaakvoller en ook gezonder wordt”, vertelt Madeleine. Sinds 2014 vind je deze heerlijke Hervekaas in de Carrefour-winkels in de streek. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze producten in een dertigtal Hypermarkten Carrefour en Carrefour Markets in de streek van Luik centrum en omgeving.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Aubel

Ô Bel Gaufre

Artisanale wafels

Pierre Hoge werkte in de bakkerij van zijn vader toen hij het idee kreeg om gevulde wafels te maken. Hij start Ô Bel Gaufre in 2013, als eerbetoon aan zijn dorp Aubel. Ook nu worden de wafels op authentieke wijze gemaakt: kwaliteitsingrediënten, productie met de hand, en meer vulling dan deeg, voor een zeer smeuïg resultaat. Sinds 2016 vind je zijn heerlijke artisanale wafels met fruit, room en chocolade bij Carrefour. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze producten in een klein tiental Hypermarkten Carrefour en Carrefour Markets in de streek van Luik en in de Carrefour Express MontLégia.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Fietsen maar!

MET DE FIETS OP ONTDEKKING DOOR HET LAND VAN HERVE

Ontdek de onvergelijkbare smaak van traditionele streekproducten, de klassiekers uit jouw kindertijd, de recepten die ook vandaag nog smaken naar authenticiteit, de smaak van bij ons.