Ontdek de lokale producenten uit Luxemburg en hun (h)eerlijke artisanale producten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Lokale producenten uit de provincie Luxemburg in de kijker

Carrefour verkiest Belgische partnerschappen voor de eigen merkproducten en werkt met meer dan 35 lokale producenten samen in de provincie Luxemburg, via de korte keten. Ontdek er hier enkele van!

 

Aarlen

Maitrank Ridremont

Verfrissend aperitief

De Maitrank, een traditioneel aperitief uit de streek van Aarlen, is een heerlijke drank op basis van witte Moezelwijn en lievevrouwebedstro, een bosplantje met witte bloemen die heerlijk ruiken. Deze meiwijn serveer je koel, met een schijfje sinaasappel. Het was Jean Ridremont die in 1970 begon met de productie ervan. Hij maakte het aperitief bekend in de streek. Handgemaakt, traditioneel en natuurlijk, met een wilde en fruitige smaak. De dranken van Ridremont zijn sinds 2014 verkrijgbaar bij Carrefour. Wit, rosé of met bubbels, probeer ze bij het eerstvolgende aperitief! 

Zin om te proeven?

Je vindt deze producten in de Hypermarkt Carrefour Aarlen en de Carrefour Market winkels in Aarlen, Bastenaken, Beauraing, Bertrix, Bièvre, Florenville, Habay-La-Neuve, Marche, Noirefontaine, On, Saint-Hubert, Virton en Wellin.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Florenville

Les chocolats d’Édouard

Zoets uit de Gaume

Édouard Bechoux uit de Gaume, keerde na 7 jaar in Italië terug naar zijn geboortestreek om er een chocoladefabriek op te starten in Florenville. Sinds 2004 zet hij er Belgische chocolade op de kaart. Die is fair trade en bevat enkel de beste ingrediënten. De noten en het gekonfijt fruit komen uit Italië, kleurstoffen zijn van natuurlijke origine. Zijn producten zijn sinds 2014 verkrijgbaar in Carrefour-winkels in de regio. Orangettes, bedelaars, en zelfs ijsjes met Belgische smaken ... moeilijk te weerstaan!

Zin om te proeven?

Je vindt deze producten in de Hypermarkt Carrefour Aarlen en de Carrefour Markets Aarlen, Beauraing en Florenville.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Libin

Cornü

Edel vlees, korte keten

De kuddes van Nicolas en François Guillaume grazen in de weiden van het pittoreske Ochamps. In 2019 richtten de broers samen met andere boeren uit de regio de coöperatie Cornü op. Dankzij hun geëngageerde aanpak bieden ze kwaliteitsrundvlees waar de boeren een behoorlijk loon voor krijgen. Op basis van een strikt lastenboek en via de korte keten kan je genieten van dit edel gemarmerd rundvlees. Carrefour werkt sinds 2019 samen met Cornü om je dit smakelijke streekproduct aan te bieden: biefstuk, brochettes of gehakt, kies uit!

Zin om te proeven?

Je vindt deze producten in de Hypermarkten Carrefour Marche-en-Famenne en Aarlen.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Marloie

Maison Houillon

Laatste fabrikant van likeur

In zijn knus atelier in Marloie distilleert Yannick Houillon traditionele pékèts - een soort jenever - en andere sterke dranken op basis van oude recepten. In 2013 besloot hij zich uitsluitend te richten op de productie van lokale gedistilleerde dranken. Vervolgens creëerde hij likeuren, pékèts, aperitieven en siropen, met enkel natuurlijke ingrediënten. De klassiekers? Peren met cognac, viooltjes of zure kersen. De pékèts, siropen en likeuren zijn sinds 2013 te koop in Carrefour-winkels in de regio.

Zin om te proeven?

Je vindt deze producten in de Hypermarkten Carrefour Marche-en-Famenne en Aarlen.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Nassogne

Brasserie Saint-Monon

Legendarische streekbiertjes

In hartje Famenne liggen de roots van het bier Saint-Monon. Pierre Jacob, de jongste Waalse brouwer van die tijd creëerde het in 1996, doorspekt met een vleugje geschiedenis en de rijke legendes van de streek. Pierre werkt volgens een 100% ecologisch proces. Saint-Monon is sinds 2013 verkrijgbaar bij Carrefour in 33 of 75 cl in bruin, amber, honing of een mengeling van hop. Dit internationaal bekroonde bier wordt uitsluitend gemaakt van lokale ingrediënten. Met een streekproduct van zeer hoge kwaliteit als resultaat. En dat proef je. 

Zin om te proeven?

Je vindt deze producten in de Hypermarkt Carrefour Marche-en-Famenne.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

La Roche-en-Ardenne

Ferme Lacasse

Schatten uit Ardense grond

Mousny, een gehucht van La Roche-en-Ardenne op de hoogten van de westelijke Ourthe, is al generaties lang de thuisbasis van boerderij Lacasse. Dit gemengde bedrijf biedt het hele jaar door een grote keur aan aardappelen. Jocelyne en Benoît Lacasse telen ze op traditionele wijze in deze rijke grond en bieden ze ongewassen aan. Zo garanderen ze een vers en authentiek product. Je vindt hun bintjes, grenailles, Nicola en andere smakelijke soorten sinds 2013 in de typische papieren zakjes bij Carrefour.

Zin om te proeven?

Je vindt deze producten in de Hypermarkt Carrefour Marche en in de Carrefour Market Marche-en-Famenne, Hotton, Saint-Hubert, On en Bastenaken (op de weg naar Marche).

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Habay

Le Chapeau Vert

Shampoo, deo en tandpasta in artisanale bars

Sandrine die in het mooie Habay woont, omgeven door de natuur, besloot zich zo’n 10 jaar terug te verdiepen in natuurlijke, zelfgemaakte cosmetica. Vorig jaar lanceerde ze haar eigen merk Le Chapeau Vert. Hiermee biedt Sandrine 100% handgemaakte en ecologische cosmetica aan, gemaakt met gezonde ingrediënten zoals geitenmelk, amandelen, karitéboter of klei. Sandrine creëert haar eigen recepten en test ze uitvoerig. Sinds 2020 zijn haar shampoo, deodorant en zelfs tandpasta in vaste vorm te koop bij Carrefour!

Zin om te proberen?

Je vindt deze producten in de Hypermarkt Carrefour Aarlen en de Carrefour Market Habay-la-Neuve.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Virton

Verger de Gaume Munaut

Appels als family business

In Virton zie je veel appelbomen, dat zette Eugène Munaut ertoe aan om een kleine ciderfabriek op te richten. Even later plantte hij in 1927 zijn eigen boomgaard aan. Zijn 2 zonen namen de activiteiten over en het bedrijf doorzwom vele watertjes. In 2010 blies de volgende generatie de boomgaard nieuw leven in, helemaal in lijn met de familietraditie. Vandaag produceren ze sap, cider, azijn, Pom Ô de Gaume en aperitieven van de Gaume op basis van hun natuurlijke appels waar geen pesticiden aan te pas komen. Sinds 2013 bieden ze hun friszure sappen en drankjes aan bij Carrefour.

Zin om te proeven?

Je vindt deze producten in de Hypermarkten Carrefour Aarlen en Marche-en-Famenne en in de Carrefour Markets Florenville, Libramont, Virton en Habay-la-Neuve.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Aarlen

Biolorraine

Lokale bio groenten en granen

Jean-François Depienne kweker biogroenten en -granen in Belgisch Lotharingen sinds 2000. Uien, witloof, sla, ratatouille en meel, het hele jaar door is er een breed scala van producten beschikbaar, op het ritme van de seizoenen. De groenten worden geteeld in serres en op open veld, in wisselbouw met de graangewassen. De samenwerking met Carrefour, die begon in 2014, verzekert een ruime keuze aan verse producten, afkomstig van lokale en duurzame landbouw. Ontdek ze in de winkel!

Zin om te proeven?

Je vindt deze producten in de Hypermarkten Carrefour Aarlen en in de Carrefour Markets van Aarlen, Bastenaken en Florenville.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Neufchâteau

Ferme de Montplainchamps

Zuivel uit hartje Ardennen

De boerderij van Montplainchamps, een voormalige priorij uit de 14e eeuw, beslaat nu 140 hectare in Neufchâteau. 400 melk- en vleeskoeien grazen hier vreedzaam in deze groene oase. Met hun prima melk maken ze op de boerderij een hele reeks zuivellekkernijen, zoals zoete of zoute boter, natuur- en vruchtenyoghurt, verschillende soorten pudding en dessertjes. Sinds 2013 zijn deze gastronomische producten te koop in de Carrefour-winkels in de regio!

Zin om te proeven?

Je vindt deze producten in de Hypermarkt Carrefour Aarlen en de Carrefour Markets Aarlen Florenville, Habay-la-Neuve, Wellin, Bièvre, Beauraing, Marche-en-Famenne, On, Bouillon, Hotton, Bertrix, Saint-Hubert.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Wandelen maar!

2 wandelingen in de provincie Luxemburg

Er hangt vakantie in de lucht in het uiterste zuiden van ons land. Ideaal om te voet of per fiets de glooiende valleien te verkennen. Op de routes die we voor je hebben uitgestippeld kom je onderweg deze schatten tegen: eerlijke producten boordevol smaak, zo typisch voor de streek.