Namen | Carrefour

Je tijdstip

Namen

Lokale Naamse producenten in de kijker

Carrefour verkiest Belgische partnerschappen voor de eigen merkproducten en werkt met meer dan 60 lokale producenten samen in de provincie Namen, via de korte keten. Ontdek er hier enkele van!

 

Namen

Brasserie artisanale de Namur

Karaktervol bier uit Namen

Vijf Naamse levensgenieters die hun stad én artisanale producten een warm hart toedragen, startten met een brouwerij langs de Maas, aan de voet van de citadel. Daar creërden ze Houppe, een karakteristiek bier dat licht bitter smaakt met een frisse citrustoets. Houppe is sinds 2014 te verkrijgen bij Carrefour en is intussen geliefd tot over de grenzen. Houppe drink je op z’n Naams, dat wil zeggen: stop even de tijd om ervan te genieten met goede vrienden. Het logo is een knipoog naar de plaatselijke folklore waar steltlopers het aan beide kanten van de Maas het tegen elkaar opnemen. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt dit bier onder andere in Hypermarkt Carrefour Jambes en Wépion, Carrefour Market Dinant, Fosses-la-Ville, Vedrin, Naninne, Philippeville, Gembloux, Bourge, Couvin en Walcourt.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Malonne

Brasserie du clocher

Een brouwerij in de kapel van Piroy

Toen de klokkentoren van de Piroy kapel op instorten stond, maakten 2 inwoners van Malonne er werk van om dit stukje erfgoed te redden. Vandaag biedt de kapel onderdak aan hun microbrouwerij. Een door en door lokaal project, gedragen door vrijwilligers en bierliefhebbers die hun streek eer aan doen. Geen enkel bier gaat de deur uit zonder dat de kwaliteit gecontroleerd en goedgekeurd is! Sinds 2018 biedt Carrefour je deze 3 Philomène bieren aan: Florale, Hoptimale en Cointessence.

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt dit bier onder andere in de Hypermarkt Carrefour Jambes en Wépion, Carrefour Market Gembloux, Naninne, Vedrin, Walcourt, Ciney, Fosses-la-Ville en Dinant.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Namen

Cafés Delahaut

Koffiebrander sinds 1864

In het oude stadsdeel le Vieux Namur opende de familie Delahaut al in 1864 hun koffiebranderij. Doorheen de jaren bleven zij zich specialiseren in de koffiebusiness zonder hun Naamse roots te verloochenen. Ze branden de koffiebonen heel langzaam op lage temperatuur, zo bekom je de beste aroma’s. De vers gebrande koffie vertrekt rechtstreeks naar de rekken van Carrefour sinds 2013. Kies uit: Dessert, Mélange of Moka.  

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze koffie onder andere in Hypermarkt Carrefour Jambes en Wépion, Carrefour Market Fosses-La-Ville, Vedrin, Naninnes, Gembloux, Walcourt, Couvin, Bouge, Ciney, Floreffe, Eghezée en Philippeville.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Wépion

La femme du chocolatier

Lokale en authentieke chocolade

Wie Wépion zegt, zegt aardbeien. En sinds kort ook chocolade! Daar zorgen Grégory en Caroline voor. Deze chocoladelovers willen je opnieuw de authentieke smaak van artisanale chocolade laten ontdekken. In hun atelier werken ze zoveel mogelijk met bio en lokale ingrediënten. Kleurstoffen of additieven zal je er niet vinden. Vanaf dit jaar zijn de verfijnde pralines van La femme du chocolatier bij Carrefour te verkrijgen.

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun pralines in Hypermarkt Carrefour Wépion.

Namen

Warnant

Slakkenkwekerij van Warnant

De oudste van het land

In de mooie vallei van de Molignée vind je de oudste slakkenkwekerij van het land. Als kleine jongen zocht Eric al slakken bij de rivier samen met zijn grootvader. Van hem leerde Eric de kneepjes van het vak. Vandaag zijn Erics smakelijke slakken verwerkt in verschillende Carrefour gerechten: van de populaire escargots met lookboter tot terrine met witte wijn. Of verstopt in verrukkelijke soesjes met daslook.

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze escargots onder andere in Hypermarkt Carrefour Jambes en Wépion, Carrefour Market Dinant, Fosses-La-Ville, Vedrin, Naninnes, Philippeville, Bouge, Couvin, Floreffe, Eghezée en Walcourt.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Eghezée

Boerderij Frocourt

Eitjes verser dan vers

Jean-Philippe herinnert zich nog dat zijn grootmoeder een praatje maakte met klanten die eitjes kwamen kopen op de boerderij, 50 jaar geleden. Intussen namen de ouders van Jean-Philippe de zaak over. Zij maakten van omega 3 eieren hun specialiteit. Vandaag staat Jean-Philippe aan het roer. Zijn kippen lopen rond in de wintertuin en krijgen degelijke voeding, en dat proef je in hun eitjes. Sinds 2016 levert Jean-Philippe super verse eieren, zowel gewone als omega 3 aan Carrefour. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze eitjes onder andere in Hypermarkt Carrefour Jambes en Wépion, Carrefour Market Gembloux.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Rochefort

Kaasmakerij van Rochefort

Eeuwenoude recepten

Net als andere abdijen maakten de Trappistenmonniken van Rochefort naast bier ook kaas. In 1999 vertrouwde de stad Rochefort de productie van deze kaas toe aan de Kaasmakerij van Rochefort. Zij werken volgens de authentieke en eeuwenoude recepten van de Trappisten. Sinds 2015 vind je deze kaas bij Carrefour: kies uit de intense Rochefort Tradition, Mi-vieux, kaas met zeewier, met hazelnoten, biologische kazen of kaas die geaffineerd is met het vermaarde Rochefort bier!

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze kaas onder andere in Hypermarkt Carrefour Jambes en Wépion, Carrefour Market Beauraing, Ciney en Dinant.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Eghezée

Vergers de la vallée

Heerlijk fruit, puur natuur

Met Gaspard Fallon is de derde generatie fruittelers aan het werk in Hanret, bij Eghezée. Zijn appel- en perenbomen liggen hem nauw aan het hart, net als de zorg voor het milieu. Het fruit is vrij van bestrijdingsmiddelen en goed op weg om het biolabel te bekomen. In de boomgaarden zijn vogels en roofvogels welkome gasten, als natuurlijke bestrijders van bladluizen, insecten en kleine knagers. De heerlijke peren Conférence en Doyenné, Jonagold-appels en zalig appelsap zijn sinds 2012 verkrijgbaar bij Carrefour.

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt dit fruit en sap onder andere in Hypermarkt Carrefour Jambes en Wépion, Carrefour Market Fosses-la-Ville, Vedrin, Naninne en Philippeville.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Dinant

Salaisons du Pont d’Amour

Charcuterie met pit

Op 2 stappen van de prachtige citadel van Dinant begon het verhaal van Les Salaisons du Pont d’Amour. En echte familiezaak waarin de familie Beghuin sinds 1959 actief is. Ze huldigen de korte keten en verwerken Waals varkensvlees tot smakelijke charcuterie. Ze dragen met trots de labels ‘jambon en saucisson d’Ardenne’ en staan voor authenticiteit en artisanale kwaliteit. Hun producten zijn natuurlijk gerookt, daar komt hun diepe en volle smaak vandaan. Deze unieke Ardense worstjes, pâté en ham ontdek je sinds 2015 in de Carrefour-winkels van de regio.

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze charcuterie onder andere in Hypermarkt Carrefour Jambes et Wépion, Carrefour Market Dinant, Gembloux en Walcourt.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Fernelmont

Confiserie Louis

Artisanale karamellen van Fernelmont

Een lekkere karamel: waar vind je dat nog? Baudouin besloot om zelf karamellen te maken, dat was de start van Confiserie Louis. Doorheen de jaren is zijn keuken omgetoverd tot een echt zoet fabriekje. Confiserie Louis stelt je een hele reeks zoete lekkernijen voor die de karamel van vroeger eren. In de rekken van Carrefour vind je zo al sinds 2012 zoutebotercaramellen, smeuïge smeerpasta en succulente siropen.

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze zoete zondes onder andere in Hypermarkt Carrefour Jambes en Wépion, Carrefour Market Gembloux, Bouge, Couvin, Floreffe, Eghezée, Spy, Andenne en Dinant.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Wandelen maar!

Wandelen door pittoreske valleien

Tussen Dinant en Namen is het heerlijk wandelen: mooie heuvels, schilderachtige valleien en gezellig kabbelend water. Op je weg kom je een lokale producent tegen: de Slakkenkwekerij in Warnant. Leuk om even halt te houden, te zien hoe ze werken en wie weet iets te proeven?