Ontdek de lokale producenten uit Waals-Brabant en Brussel en hun artisanale producten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Lokale Waals-Brabantse en Brusselse producenten in de kijker

Carrefour verkiest Belgische partnerschappen voor de eigen merkproducten en werkt met meer dan 100 lokale producenten samen in de provincie Waals-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, via de korte keten. Ontdek er hier enkele van!

 

Laken

Brouwerij En Stoemelings

In Brussel gebrouwen bier

Denys en Samuel, 2 echte Brusselse ketjes startten 6 jaar terug met bier brouwen in de Marollen. En Stoemelings was in het begin een kleine bescheiden brouwerij... Na veel experimenteren met voornamelijk kruiden als citroenverbena, kwamen ze tot hun vlaggenschiprecepten zoals Curieuse Neus of Vogelpik. Inmiddels zijn ze verhuisd naar een ruimere locatie bij Greenbizz in Laken, een groeiende hub van ecologische bedrijven. “We vermijden wegwerpmaterialen, beperken watergebruik en centraliseren onze leveringen of doen ze per fiets.” 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze producten onder andere in Hypermarkt Carrefour Oudergem, Sint-Agatha-Berchem, Bierges, Evere, Mont-Saint-Jean, Carrefour Market Anderlecht Marius Renardlaan, Elsene Boondaalsesteenweg, Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe.

Ontdek de lokale producenten uit Waals-Brabant en Brussel en hun artisanale producten

Anderlecht

Confiserie Goossens

 Zacht en zoet snoepgoed

Sinds 1948 maakt de Brusselse familie Goossens van Bonbons Fins zogenaamd maskesvlees, lekker zachte zoete spekken zijn dat. Het warme spekmengsel spuiten ze op lange banen, daarna volgt het koelen, snijden en onderdompelen. Deze ambachtelijk gemaakte snoepjes zijn verkrijgbaar in wit, roze, geel, blauw … al dan niet voorzien van een jasje van chocolade, kokos of hazelnoot. Kan je eraf blijven? 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze producten onder andere in Hypermarkt Carrefour Oudergem, Sint-Agatha-Berchem, Bierges, Evere, Mont Saint-Jean, Carrefour Market Anderlecht Marius Renardlaan, Elsene Boondaalsesteenweg en Waterloosteenweg, Brussel City 2, Etterbeek, Genval, Waterloo centrum, Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe.

Ontdek de lokale producenten uit Waals-Brabant en Brussel en hun artisanale producten

Incourt

Verger de la chise

Lekkers uit de boomgaard

Een prachtige boerderij in Piétrebais, geklasseerd als Waals erfgoed, is de plek waar je sinds 1991 Verger de la chise vindt. Martine & Pierre Lebrun en hun kinderen kweken hier allerlei soorten appels en peren zonder pesticiden. Ze kennen ook sinds vele generaties de kneepjes van het vak om heerlijke artisanale producten te maken van hun natuurlijk fruit : vers sap, Luikse siroop en zalige confituur.

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze producten onder andere in Hypermarkt Carrefour Oudergem, Bierges, Drogenbos, Evere, Mont-Saint-Jean, Carrefour Market Waterloo centrum, Ukkel Gatti de Gamondstraat, Anderlecht, Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe, Elsene Boondaalsesteenweg en Waterloosteenweg, Genval.

 

Ontdek de lokale producenten uit Waals-Brabant en Brussel en hun artisanale producten

Ottignies-Louvain-la-Neuve

Les délices de Pinchart

Fruitige schatten van hiernaast

Het avontuur van Les Délices de Pinchart begon in 2005, in een garage in de Boomgaardenstraat. Caroline en David installeren eerst 3 aardbeientunnels, gevolgd door frambozenstruiken. Dat was een succes, daarom bouwden ze in 2011 een schuur waar ze nu het hele jaar door groenten en fruit telen, op het ritme van de seizoenen: aardbeien, tomaten, groene asperges, rode bessen, meloenen, champignons, witloof... Dat doen ze absoluut duurzaam: het overtollige fruit verwerken ze in huisbereide jam, siroop, gelei… Die vind je sinds 2016 in je lokale Carrefour-winkel! 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze producten onder andere in Hypermarkt Carrefour Oudergem, Bierges, Drogenbos, Evere, Mont-Saint-Jean, Carrefour Market Waterloo centrum en Genval.

Ontdek de lokale producenten uit Waals-Brabant en Brussel en hun artisanale producten

Nijvel

Brouwerij Lion

Speciale biobiertjes met karakter 

Als vanaf de oprichting in 2016 was het doel van de Nijvelse brouwerij Lion om te innoveren en zich te onderscheiden. Zo was ze de eerste Belgische artisanale brouwerij om aluminium flesjes te gebruiken. Die houden de aroma’s van het bier optimaal vast en zijn eenvoudig te recycleren. De inhoud van elk flesje heeft karakter, is intens en opwindend, het bevat zowel maturiteit als een vleugje wijsheid. Unieke biertjes, even uniek als de liefhebbers ervan. Ontdek de bijzondere smaken van de Lion 5, 8 een 6 IPA in de Carrefour-winkels in je buurt. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze producten onder andere in Hypermarkt Carrefour Oudergem, Bierges, Drogenbos, Evere, Mont-Saint-Jean, Carrefour Market Waterloo centrum, Ukkel Gatti de Gamondstraat, Anderlecht Marius Renardlaan, Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe, Elsene Boondaalsesteenweg en Waterloosteenweg, Genval.

Ontdek de lokale producenten uit Waals-Brabant en Brussel en hun artisanale producten

Anderlecht

Boerderij BIGH

Duurzame boerderij op het dak

BIGH is geen boerderij zoals we die kennen. Deze duurzame stadsboerderij ligt in hartje Brussel op het dak van Foodmet, de overdekte markt bij de Slachthuizen van Anderlecht. Architect Steven Beckers en zijn team ontwikkelden de perfecte combinatie van vis- en planten­kweek die uiterst waterzuinig is. Niets gaat verloren. Proef hun duurzaam gekweekte verse kruiden, kerstomaatjes, tomberries en minipaprika’s. Of geef hun salsa gemaakt van de onverkochte producten eens een kans. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze producten onder andere in Hypermarkt Carrefour Oudergem, Sint-Agatha-Berchem, Bierges, Evere, Mont Saint-Jean, Carrefour Market Anderlecht Marius Renardlaan, Brussel City 2, Etterbeek, Genval, Elsene (Armand Huysmanslaan, Boondaalsesteenweg en Waterloosteenweg), Ukkel Gatti de Gamondlaan en Waterloosteenweg, Waterloo centrum, Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe. 

Ontdek de lokale producenten uit Waals-Brabant en Brussel en hun artisanale producten

Rixensart

Chocolaterie Molitor

Passie voor artisanale chocolade

De chocoladepassie duikt op bij Olivier Molitor in 1982, hij is dan net beginnen te werken voor een bekende banketbakker. De volgende 7 jaar doet Olivier ervaring op bij een gerenommeerde chocolatier. In 1989 installeert hij zijn eigen chocoladeatelier in Brussel om enkele jaren later neer te strijken in Genval. In 2007 stapte zijn echtgenote in het avontuur. Pralines, manons, truffels, orangettes, marsepein en smeerpasta ‘monchoco’, stuk voor stuk kwaliteitsproducten met authentieke smaken. Je vindt ze sinds 2016 bij Carrefour. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze producten onder andere in Hypermarkt Carrefour Sint-Agatha-Berchem, Oudergem, Bierges, Drogenbos, Evere, Mont-Saint-Jean, Carrefour Market Waterloo centrum, Brussel City 2, Ukkel Gatti de Gamondstraat en Waterloosteenweg, Anderlecht Marius Renardlaan, Elsene Boondaalsesteenweg en Waterloosteenweg, Etterbeek, Watermaal-Bosvoorde, Genval.

Ontdek de lokale producenten uit Waals-Brabant en Brussel en hun artisanale producten

Mont-Saint-Guibert

Les jus de Jonathan

Vers geperst sap vlakbij huis

Daar waar Jonathan Dolphens 18 jaar terug startte met de teelt van aardbeien, maakt hij vandaag de heerlijkste artisanale fruitsappen in de familiale hoeve in Mont-Saint-Guibert. Oude appelvariëteiten en peren van lokale kwekers of uit jouw tuin, perst hij op volledig natuurlijke wijze. Sinds kort installeerde Jonathan zonnepanelen, zo laat hij zijn persen draaien op duurzame energie. Ontdek zijn goddelijke appelsap, perensap of de combinaties appel-cassis, appel-kers, appel-aardbei of appel-framboos. Alles te koop bij Carrefour sinds 2019. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt deze producten onder andere in Hypermarkt Carrefour Oudergem, Bierges, Drogenbos, Evere, Mont-Saint-Jean, Carrefour Market Waterloo centrum, Ukkel Gatti de Gamondstraat, Anderlecht Marius Renardlaan, Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe. 

Ontdek de lokale producenten uit Waals-Brabant en Brussel en hun artisanale producten

Perwijs

Brouwerij Valduc

Duurzaam bier boordevol traditie

Geworteld in de Belgische brouwerijtraditie bedenken en realiseren Antoine Limbourg en Peter Gerard een brouwerij die zo duurzaam mogelijk is. Die brengen ze onder in een kleine boerderij vlak naast het natuurgebied Le Pré du Duc. Het gebouw zelf is modern, eco-innovaties spelen er de hoofdrol. Zonnepanelen zorgen voor energie en ze doen zoveel mogelijk aan waterrecuperatie. Blond of bruin bier, floraal of met houttoetsen, al hun bier is artisanaal gebrouwen met lokale ingrediënten en 2e gisting op fles. Aroma’s of kruiden toevoegen doen ze niet. De Valduc biertjes zijn sinds 2018 te verkrijgen in de Carrefour winkels in je buurt. 

ZIN OM TE PROEVEN ?

Je vindt deze producten onder andere in Hypermarkt Carrefour Sint-Agatha-Berchem, Oudergem, Bierges, Drogenbos, Evere, Mont-Saint-Jean, Carrefour Market Waterloo centrum.

Ontdek de lokale producenten uit Waals-Brabant en Brussel en hun artisanale producten

Perwijs

Ferme Mandelaire

Boter en yoghurt uit eerste hand

Al meer dan 100 jaar produceert de familieboerderij Mandelaire verrukkelijke boter en yoghurt met de melk van hun eigen koeien. ‘s Zomers grazen de koeien op de weiden en ‘s winters eten ze zelf geteeld hooi en veevoeder. Reken maar dat ze lokale en duurzame zuivel voortbrengen. (On)gezouten boter, boter met grof zeezout van Guérande, yoghurt met aardbei, abrikoos, kers of bosvruchten… alles om ter heerlijkst ! Verkrijgbaar bij Carrefour sinds 2013.     
 
ZIN OM TE PROEVEN
 
Je vindt deze producten onder andere in Hypermarkt Carrefour Oudergem, Bierges en Carrefour Market Waterloo centrum. 
Ontdek de lokale producenten uit Waals-Brabant en Brussel en hun artisanale producten

Op wandel!

Wandel en ontdek nieuwe stukjes van Brussel en Waals-Brabant

Deze 2 wandelroutes nemen je mee doorheen de stad en de velden. Gezellig flaneren langs boerderijen en brouwerijen in je buurt. Onderweg kom je allerlei lokaal lekkers tegen met onnavolgbare smaken, rijk aan traditie met een moderne invulling.