Ontdek de lokale producenten uit West-Vlaanderen en hun (h)eerlijke artisanale producten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Lokale West-Vlaamse producenten in de kijker

Carrefour verkiest Belgische partnerschappen voor de eigen merkproducten en werkt met 56 lokale producenten samen in de provincie West-Vlaanderen, via de korte keten. Ontdek er hier enkele van!

 

Torhout

Mostaard Wostyn

Wel prikkelen, niet branden

In het hart van Torhout floreert al sinds vijf generaties het heerlijke mosterdwinkeltje Mostaard Wostyn. Tot op vandaag maken ze hun mosterd op ambachtelijke wijze volgens het originele recept uit 1869. Een selectie donkerbruine mostaardzaden, azijn, water en zout, dat is het. Er komen geen bewaarmiddelen aan te pas of andere smaakmakers. Een goede mosterd mag wat prikkelen, maar niet branden, dan verdwijnt de echte smaak van de mosterd.

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Brugge B-Park,Koksijde en Sint-Eloois-Vijve, Carrefour Market Blankenberge, Brugge Sint-Kruis, Knokke,Oostende, Stene, Ruddervoorde, Scheepsdale en Tielt, Carrefour Express Oostduinkerke.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Kuurne

Onraet

Suikerbonen met Belgische chocolade

Op haar 20ste stapte Dominique in de familiezaak samen met haar broer Francis. Meer dan 40 jaar later leveren ze suikerbonen aan Carrefour. Kies uit meer dan 20 kleuren en stel zelf je zakje samen met lintjes in bijpassende kleuren. In de hartjes zit melkchocolade, de suikerbonen hebben een kern van donkere chocolade. Moeilijk om eraf te blijven!

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Brugge B-Park en Koksijde, Carrefour Market Brugge Sint-Kruis en Knokke. 

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Westvleteren

Ateljee 5

IJs uit het brein van Stein

In de Westhoek, naast de gezegende weiden van de Sint-Sixtusabdij vind je Ateljee 5. Het koninkrijk van Stein Berten, een patissier die zich toelegde op ambachtelijk roomijs. De romige melk komt van de koeien in de weiden rondom het ijssalon. Het fruit van de plaatselijke boer. Daarmee gaat Stein aan de slag in zijn atelier om je een fantastisch streekproduct aan te bieden in 29 smaken. 

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Brugge B-Park, Koksijde en Sint-Eloois-Vijve, Carrefour Market Brugge Sint-Andries, Brugge Sint-Kruis, Gistel, Houthulst, Knokke, Oostende, Scheepsdale en Tielt.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Brugge

Oud Huis Deman

Koekenbak

Brugse Kletskoppen, Brugse Beschuiten, amandelbrood… Het zijn stuk voor stuk ambachtelijke baksels van de koekjesbakkerij Oud Huis Deman in hartje Brugge. Al meer dan 140 jaar bestaat deze zaak, ononderbroken over vijf generaties. Vandaag zwaaien moeder Anne en dochter Stefanie er de plak. De koekjes worden gebakken volgens het aloude geheime recept dat van generatie op generatie wordt doorgegeven.

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Brugge B-Park en Sint-Eloois-Vijve, Carrefour Market Blankenberge, Brugge Sint-Kruis, Knokke, Oostende, Rumbeke, Scheepsdale en Tielt.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Zevekote

Milki

Heerlijk ijs van eigen biomelk

In het landelijke Zevekote kan je Frank en Kristina aantreffen in hun zuivelhoeve Milki. Zij vormen de vijfde generatie boeren op het Oudhof. Hun koeien grazen op de weides of krijgen ruwvoeder van de eigen akkers. Op basis van hun biologische melk maken ze ambachtelijk ijs, een eerlijk product zonder smaakstoffen, bewaarmiddelen of kleurstoffen. Ze maken ook heerlijke sorbets en toppings.

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Brugge B-Park en Koksijde, Carrefour Market Brugge Sint-Kruis.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Beernem

De Kruiderie

Heilzame kruiden en siropen

De akkers van de biokwekerij De Kruiderie liggen vlak naast Bulskampveld, het grootste bosgebied van West-Vlaanderen. Chefkoks komen hier hun kruiden kiezen. De kruiden die ze niet vers verkopen, drogen ze en bieden ze aan in strooibusjes. Van curry tot chilivlokken. Ook de siropen zijn overheerlijk: citroenverbena en vlierbes. Helemaal mooi is dat de Kruiderie sinds 35 jaar fungeert als sociale tewerkstelling.

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Brugge B-Park en Sint-Eloois-Vijve, Carrefour Market Brugge Sint-Andries, Brugge Sint-Kruis, Knokke, Oostende, Scheepsdale en Tielt.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Rollegem

Rollie’s

Kakelverse scharreleitjes

In 2005 zag het kippenbedrijf van Katrien en Dirk, Rollie’s, het levenslicht. De scharreleitjes die hun kippen leggen zijn kakelvers en liggen 24 uur nadat ze gelegd zijn in de winkel. De kwaliteit van de eitjes hangt af van de voeding van de kippen. Daarom verwent het gezin hun kippen met plantaardig voeder op basis van soja, mais en tarwe, verrijkt met vitamines. Doordat Rollie’s in de streek levert, verkleint dit hun ecologische voetafdruk drastisch. Bovendien maken ze gebruik van zonnepanelen en zuiveren ze grondwater tot drinkwater.

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Brugge B-Park, Koksijde en Sint-Eloois-Vijve, Carrefour Market Beernem, Brugge Sint-Andries, Brugge Sint-Kruis, Sint Jozef-Brugge, Deerlijk, Gistel, Ichtegem, Izegem, Knokke, Langemark, Oostende, Mariakerke, Stene, Ruddervoorde, Rumbeke, Scheepsdale, Tielt en Wevelgem, Carrefour Express Brugge Sint-Kruis, Oostduinkerke, Oostende, Roeselare, Veldegem en Veurne. 

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Koekelare

Lucie’s

Compleet en gezond ontbijt

De artisanale granola’s van Lucie’s zijn knapperig gebakken in de oven en op smaak gebracht met noten, banaan of kokosnoot. Ze zijn op hun lekkerst met wat yoghurt en vers fruit. De vezels, vitaminen en mineralen zorgen voor een lang verzadigd gevoel. Kopje pure MiniMarieTea hierbij? Deze gezonde, biologische, familiethee bevat geen suikers, theïne of cafeïne. Een compleet gezond ontbijt voor het hele gezin.

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Brugge B-Park, Koksijde en Sint-Eloois-Vijve, Carrefour Market Brugge Sint-Andries, Brugge Sint-Kruis, Gullegem, Knokke, Nieuwpoort, Oostende, Rumbeke, Scheepsdale en Tielt, Carrefour Express Kortrijk. 

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Ichtegem

Brouwerij Strubbe

Hop hop hop

Deze brouwerij van de familie Strubbe gaat liefst zes generaties terug. Het eerste brouwsel dateert van 1831, gebrouwen in het centrum van Ichtegem. Wat dacht je van de Ichtegemse Grand Cru, die minstens achttien maanden gerijpt heeft. Hun populairste bier is de Keyte Tripel, een blond en zacht bier met hop die uit Poperinge komt. Als regionale brouwer kopen ze hun ingrediënten zoveel mogelijk in de streek aan.

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Brugge B-Park, Koksijde en Sint-Eloois-Vijve, Carrefour Market Brugge Sint-Andries, Brugge Sint-Kruis, Gistel, Knokke, Oostende, Scheepsdale, Tielt en Ichtegem.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Eernegem

Koffie Torenhof

De heerlijke geur van koffie

Pieter en Ann van Koffie Torenhof vormen de vijfde generatie koffiebranders van hun familie. De vakkennis van het koffiebranden zit hen in de vingers. De meeste van hun bonen komen uit Brazilië en dragen het UTZ-label voor duurzame landbouw. Het branden gebeurt traag en gelijkmatig, hetgeen het aroma en de kwaliteit van de koffie volop tot hun recht laat komen. Het resultaat: een smaakvol kopje koffie dat bovendien goed verteerbaar is.

ZIN OM TE PROEVEN?

Je vindt hun producten onder andere terug in Hypermarkt Carrefour Brugge B-Park en Koksijde, Carrefour Market Brugge Sint-Kruis, Gistel en Ichtegem.

Les bières de la Brasserie à Vapeur, Pipaix

Wandelen en fietsen maar!

WANDELEN BIJ BEERNEM – FIETSEN BIJ TORHOUT

Een leuke fietstocht door het Houtland bij Torhout? Of wandelen in het Bulskampveld bij Beernem? Met de routes van ‘Tournée Locale’ ontdek je de pareltjes van West-Vlaanderen en ontmoet je enkele lokale producenten. Van lekker romig ijs tot een fris streekbiertje. Het ontdekken meer dan waard!