Actie 10 : Carrefour steunt de duurzame visserij | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

DE VERKOOP VAN BEDREIGDE VISSOORTEN VERBIEDEN EN DUURZAME VISVANGST ONDERSTEUNEN

Carrefour zet zich in voor het behoud van de natuurlijke rijkdommen van de zee zodat ook onze kinderen en kleinkinderen nog toegang zullen hebben tot een gevarieerde voeding.

Wat is nu precies het probleem?

Overbevissing leegt de oceanen en vernietigt ecosystemen. Om ervoor te zorgen dat de soorten worden gerespecteerd, heeft Carrefour verschillende maatregelen genomen. We leggen duurzame vistechnieken op. We definiëren minimummaten voor elke soort. Wij bevorderen verantwoorde aquacultuur. En we gaan nog verder door de verkoop van kwetsbare soorten zoals haai, blauwvintonijn of de keizerbaars te verbieden

Wie controleert dat allemaal?

Al onze vissoorten uit duurzame visvangst dragen het MSC-keurmerk dat wordt toegekend door een onafhankelijk orgaan. Onze vis afkomstig van verantwoorde aquacultuur krijgt het ASC-label, ook toegekend door een onafhankelijke instantie.

MSC, ASC... wat garandeert dat eigenlijk?

Het MSC-label (Marine Stewardship Council) garandeert dat er met duurzame visserijtechnieken gevist wordt op niet-bedreigde soorten en het garandeert de traceerbaarheid van kraam tot oceaan.

Het ASC-label (Aquaculture Stewardship Council) garandeert dat de vis afkomstig is van duurzame kwekerijen die het welzijn van de dieren waarborgen en een lage impact hebben op de natuurlijke omgeving.

Het label ‘Visserij verduurzaamt’ is een nieuw erkenningslabel dat Carrefour heeft aangenomen om haar engagement te verstevigen. Het is een Belgisch alternatief voor MSC en ASC en garandeert dat vis wordt opgehaald door erkende schepen, met duurzame vismethodes. 

40 vistogen in de Hypermarkten Carrefour met MSC/ASC-certificaat
15 vistogen bij Carrefour Market met MSC/ASC-certificaat
12 kwetsbare soorten verboden voor verkoop

Verwante artikels: