Actie 13 : Carrefour strijdt tegen antibiotica | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

STRIJDEN TEGEN ANTIBIOTICA

Door het preventieve gebruik van antibiotica in de Kwaliteitsketen Carrefour te verbieden, waakt Carrefour over het welzijn van onze toekomstige generaties.

Wat zijn antibiotica precies?

Dit is een van de grootste doorbraken in de moderne geneeskunde. Het gaat om moleculen die op natuurlijke wijze door micro-organismen worden gesynthetiseerd en die de bacteriën aanvallen die verantwoordelijk zijn voor de infectie.

Welk probleem schuilt hierachter?

70 jaar na hun ontdekking verliezen antibiotica geleidelijk hun effectiviteit. Hoe dat komt? Een intensief en herhaald gebruik bevordert de resistentie van bacteriën.

Naast de antibiotica die artsen ons voorschrijven, slikken we via het vlees dat we eten ook de antibiotica die gebruikt zijn bij het verzorgen van de dieren. Daarom is Carrefour onverbiddelijk.

Zijn er alternatieven voor antibiotica?

Ja, er worden meer en meer kweekmethoden onderzocht die oog hebben voor het dierenwelzijn en gebruik maken van vaccinatie, homeopathie, aromatherapie en fytotherapie.

En dat resulteert in wat?

Wel, dat zorgt voor bio-eieren, auvergnekip, varkensvlees van weleer, kip van weleer, rundvlees, Noorse zalm, Madagaskar-garnalen en omegabaars. Kortom, het resulteert in tal van uitstekende producten van de Kwaliteitsketen Carrefour die verkregen zijn zonder preventieve antibioticabehandelingen.

Verwante artikels: