Actie 4 : Carrefour geeft de voorkeur aan Belgische producten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

VOORKEUR GEVEN AAN PRODUCTEN VAN BELGISCHE OORSPRONG

Carrefour geeft voorrang aan Belgische producenten om zo onze lokale economie te ondersteunen, de impact op het milieu te verminderen en kwaliteitsproducten te garanderen.

Waarom verkiest Carrefour Belgische producten?

Omdat we precies weten waar deze Belgische producten vandaan komen. We weten dat ze worden geproduceerd door mensen van bij ons met een traditionele knowhow. En de producten hoeven niet de halve wereld rond te reizen voor ze op je bord terechtkomen. Belgische producten promoten betekent onze economie ondersteunen en onze ecologische voetafdruk beperken.

Welk verschil maakt dat voor eieren?

Een heel groot verschil. Sinds 1 januari 2019 is 100% van de Carrefour-eieren Belgisch. Dit garandeert volledige traceerbaarheid. Op die manier kunnen we nog beter het welzijn van de kippen en de naleving van de voedernormen garanderen, zodat de kippen elke ochtend eieren van goede kwaliteit leggen.

En waarom een voorkeur voor Belgische melk?

100% van de Carrefour-melk is van Belgische oorsprong. Dat betekent liters en liters melk die worden geproduceerd met respect voor dier en milieu, met andere woorden voor ons eigen platteland. En omdat we het gehalte aan calcium, vitamines en sporenelementen regelmatig controleren, is ze het hele jaar door gezond en lekker.

En wat hebben jullie nog meer dat Belgisch is?

Heel veel! 95% van het Carrefour-vlees en 75% van de Carrefour-charcuterie zijn eveneens van Belgische oorsprong. Door bij Carrefour te winkelen, steun je de economie van ons land veel meer dan je denkt.

Is het dan zo belangrijk om Belgische producten te ondersteunen?

Ja, en we zijn er trots op elke dag onze samenwerking met de Belgische producenten te versterken:

  • Sinds 2012 hebben we onze rekken opengesteld voor 849 kleine lokale producenten die anders maar moeilijk toegang hebben tot de klassieke supermarkt.
  • Sinds de lancering steunen we de Belgische fairtrademelk Fairebel, nu Véritable lait des Ardennes en Wie is de baas?!
100% van de Carrefour-eieren is Belgisch
100% van de Carrefour-melk is Belgisch
95% van het Carrefour-vlees is Belgisch

Verwante artikels: