Beter en minder verbruiken? | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Beter en minder verbruiken?

07/11/2022 Beter en minder verbruiken?

Ben je op zoek naar tips, ideeën of recepten om je energieverbruik te verminderen? Wil je kleine acties ondernemen maar weet je niet waar te beginnen? Carrefour kan je helpen met de koopkrachttips.

Denk er in de keuken bijvoorbeeld aan de grootte van je pannen aan te passen aan de grootte van je kookplaten en vergeet niet er een deksel op te doen! Voor extra energiebesparingen kun je voedsel 10/15 minuten voor het koken uit de koelkast halen om de kooktijd te verkorten. 

Over de koelkast sprekend, moet je weten dat deze grote energieverbruiker het best werkt als hij vol is en uit de buurt van warmtebronnen staat. Het om de 3 maanden ontdooien van de vriezer zorgt voor optimale prestaties en een minimaal verbruik.

Als de maaltijd voorbij is, mag je de afwas niet vergeten! Eigenlijk verbruikt een goed gevulde vaatwasser in eco-stand, in tegenstelling tot wat men denkt, vaak minder dan een handwas. Echt nieuws waar mensen blij van worden!

Ontdek alle tips in het nieuwste Carrefour Food magazine en laat je inspireren om beter te consumeren én minder uit te geven!