Fietsroute wandelroute Tournée Locale | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Tournée Locale: 18 culinaire fiets- en wandelroutes

 

Waarom zouden we deze zomer niet eens toerist spelen in eigen land, genieten van een op en top Belgische vakantie en op ontdekking gaan naar de verborgen parels binnen onze landsgrenzen? Maar omdat het weer in onze contreien al eens spelbreker kan zijn, moeten we soms improviseren, onze plannen aanpassen en last minute beslissen, in "Improvi'zomer"modus. Om je te helpen bij deze toffe zomerse vakantieplannen hebben we de Tournée Locale galanceerd, een gids met fiets- en wandelroutes. Een originele manier om België te ontdekken, lokale producenten te ontmoeten en hen te steunen.

Unieke wandelingen doorheen heel België

Doorkruis bucolische landschappen, ontdekplaatselijke toeristische bezienswaardighedenen neem een welverdiende pauze bij onzeambachtelijke vakmensen.  We hebben voor jou 18 routes uitgestippeld die je langs 36 lokale producenten voeren. Heel wat onder hen bieden de mogelijkheid om hun ambachtelijke specialiteiten te proeven in de winkel van hun onderneming. Anderen laten je kennis maken van hun passie en vakmanschap via rondleidingen. Deze routes zullen je helpen om de onvergelijkbare smaken van traditionele producten uit de streek, de klassiekers waar je gek op was als kind, de recepten die nog naar 'echt' smaken, zoals vroeger thuis  te herontdekken.

Fietsroute wandelroute Tournée Locale

Producten van bij ons, in jouw winkel om de hoek

De kazen van Jean-Paul, de chocolade van Kevin, het ijs en de sorbet van Michel en Lieve, de bieren van Antoine en Peter of die van André… Carrefour ondersteunt al jarenlang meer dan 700 lokale producenten, goed voor een aanbod van meer dan 10 000 producten. En achter die lokale producten zitten ambachtelijke tuinbouwers, kaasmakers, bakkers, brouwers. Zij werken op artisanale wijze en maken producten met de smaak en de authenticiteit van hun streek, beschikbaar in jouw Carrefour, om mateloos van te genieten. Ook dat is een manier om deze zelfstandigen te ondersteunen die elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven.

Een jarenlang engagement

Kleine lokale producenten krijgen moeilijk toegang tot de rayons van de grootdistributie. Daarom besloot Carrefour in 2012 om hen te steunen, door hen meer zichtbaarheid en bekendheid te geven, maar met respect voor hun essentie: hun verankering in de regio, het respect voor hun origine. Carrefour creëerde een uniek concept dat de commercialisering van hun producten in de rayons van onze Carrefourwinkels vereenvoudigt, door hen rechtstreekse toegang te geven en daarbij het productieritme van deze kleine structuren te respecteren. En het is een succes! Vandaag tellen we 700 lokale producenten met meer dan 10.000 producten…  Het aanbod van lokale producten varieert naargelang de winkel, want de producten zijn afkomstig van kleine ondernemingen in een straal van 40 km rond de winkel. En omdat de producten 'rechtsstreeks van producenten uit de buurt' komen, zijn ze verser dan vers. Alleen maar voordelen voor zowel jou als de producent!

ONTDEK ALLE ROUTES

ONLINE ONLY ROUTES