Antwerpen - De Kempen | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Antwerpen - De Kempen

De beste advocaat en aardbeien komen uit Nijlen

 

Nijlen is een Kempens dorp dat uitgespreid ligt tussen de brede valleien van de Grote en de Kleine Nete. Het is er aangenaam wandelen op de slingerende rivierdijken en door de laatste heiderestanten van de Kesselse Heide of de Kruiskensberg. Verlaat je de dorpskern, dan beland je er in een groen landbouwgebied waar groenten en fruit in het Kempense zand groeien. In volle grond en volle zon. En dus vol van smaak.

Antwerpen: de Kempen

Route: 12 km / ingekort 7,3 km / vlakke route / Nijlen – Bevel - Nijlen
Startpunt: Station van Nijlen in de Statiestraat
Parking: Bij Station van Nijlen of August Hermansplein (gratis)
Te volgen knooppunten: J.E. Claeslaan – Kesselsesteenweg – 34 – 33 – 32 – 31 – 30 – 29 – 19 – 18 – 16 – 22 – 69 – 21 – 26 – 25 – Tibourstraat – Rector De Ramstraat
Inkorten: wandel van knooppunt 19 meteen naar 21

Antwerpen - De Kempen

.GPX

.GPX-file

Een GPS Exchange Format of .GPX is een standaard opmaaktabel voor geografische data. Deze bestanden bevatten een gedetailleerde route. Wanneer je een .GPX-file downloadt, zal je merken dat er niets verschijnt. Om het bestand te kunnen openen, moet je het importeren in een wandel-of fietsgps of in een hiervoor voorziene app.

Wandelknooppunt

Wandelknooppunt

In deze applicatie kan je alle wandelknooppunten vinden. Met de gedetailleerde kaart op je smartphone mis je geen enkel wandelknooppunt. De app is beschikbaar voor iPhone en Android. Zo kan je in alle rust genieten van de wandeling en de bezienswaardigheden.

Ontdek onderweg het heerlijks van:

Den Gouden Haan,Den Gouden Haan | Carrefour

Ambachtelijke advocaat in vele smaken

Je hebt de dorpskern van Nijlen nog niet achter je gelaten of daar stap je Den Gouden Haan al voorbij. Hier maakt Geert Dillen advocaat die uitgeroepen werd tot de beste ter wereld in 2011.

“Toevallig advocaat beginnen maken”

“Mijn ouders hadden een feestzaal. Zij maakten er alle gerechten zelf. Ik heb een opleiding voor kok gevolgd en rolde zo mee in de zaak. Het was helemaal niet mijn bedoeling om me te specialiseren in advocaat. Maar toen ik op een dag bij het bereiden van advocaat per ongeluk koffiegruis had toegevoegd, bleek dat best lekker. Zo ben ik het recept van deze eierlikeur beginnen te verbeteren. Sinds die toevallige koffieadvocaat creëerden we 22 smaken, zoals chocola, banaan of pistache”, vertelt Geert.

“Smeuïg en zacht van smaak”

“Omdat we een ambachtelijke werkwijze hanteren en we onze eieren bij een Kempense kippenboer halen, is onze advocaat sinds vorig jaar erkend als streekproduct. Bij een
fabrieksadvocaat worden de ingrediënten gewoon gemixt en in flessen gegoten. Wij warmen alles eerst traag au bain-marie op. Zo wordt de advocaat smeuïger en zachter van smaak en structuur. Dat kost ons meer tijd, maar het kwaliteitsverschil is groot”, oppert Geert.

De beste advocaat ter wereld

“In 2011 werd ons product in Londen tot de ‘Beste advocaat ter wereld’ gekozen. Dat had ik niet verwacht. Maar daarna ging het plots hard. Iedereen sprak over ons en wilde onze advocaat leren kennen. Maar we blijven trouw aan onze principes. Smaak is alles. Voor een nieuwe smaak duurt het een jaar voor ik hem helemaal op punt heb”, zegt Geert.

“Regelmatig proeverijen bij Carrefour”

“In het begin had ik mijn twijfels bij de samenwerking met Carrefour. We lagen al bij de kleine ambachtelijke winkels in de streek, waarom dan ook een grote distributieketen? Nu ben ik wel overtuigd. Regelmatig doen we proeverijen in de Carrefourwinkels. Zo kunnen nieuwe klanten ons product ontdekken. Ook tijdens de coronacrisis bleef de verkoop bij Carrefour stabiel.” zegt Geert tevreden.

Je vindt de producten bij Carrefour winkels in de regio Antwerpen, Mechelen en ten noorden van Brussel.

©Lizzy Van Uffel

Beleef ter plaatse

-     Winkel met advocaat, honing, confituur, likeuren en kruidenbonbons
-     Groepsbezoek na reservatie (min. 15 personen, betalend, met degustatie)

Contact: Den Gouden Haan, Kesselsesteenweg 1, 2560 Nijlen, tel. 03/481 82 49
Openingsuren: Van dinsdag tot zaterdag van 14u tot 18u.

www.dengoudenhaan.com

Op het veld,Op het veld | Carrefour

Confituur van de eigen aardbeien uit volle grond

Je moet al een hele vroege vogel zijn om vóór het openingsuur bij Op het Veld aan te kloppen. De telers van aardbeien en bessen verkopen vanaf zeven uur ’s morgens de vruchten die ze die ochtend al geoogst hebben.

“Vers geplukt uit de volle grond”

“Elke ochtend oogsten wij onze aardbeien en andere rode vruchten uit volle grond, zoals braambessen en frambozen. Die vruchten verkopen wij meteen in onze eigen hoevewinkel, al vanaf zeven uur ‘s morgens. Omdat wij dagvers verkopen kunnen wij soorten met minder lange houdbaarheid maar wel erg veel smaak selecteren. Dat verschil proef je. Een vers geplukte framboos of braambes, daarvoor doen mensen nog de moeite om zich te verplaatsen”, zegt Griet met een glimlach.

“Confituren met veel fruitsmaak”

“Het fruit dat ‘s avonds niet verkocht is, verwerken wij zelf tot confituur of sap. Een keer per week reserveren we een ganse dag om confituur te maken. De zuivere confituren van aardbeien, pruimen en frambozen zijn de toppers. Ze bevatten allen minstens 66% fruit en dus niet meer dan 33% suiker. We hebben ook suikervrije confituren met 80% vruchten en een suikervervanger. Je proeft zo de echte fruitsmaak”, vertelt Griet met volle overtuiging.

Een gans jaar verse confituur

“Het oogstseizoen van ons fruit loopt van begin mei tot eind september. Tijdens de andere maanden blijven we confituur maken en verkopen. Een deel van het fruit wordt daarom bewaard in een vriescel. We maken de confituren ambachtelijk zonder toevoeging van bewaarmiddelen. Een lokale microbrouwerij maakt zelfs een aardbeibier met onze vruchten”, voegt Griet er trots aan toe.    

Beleef ter plaatse

-     Hoevewinkel met vers fruit (van mei tot eind september) en confituur
-     Groepsbezoek na reservatie
-     De fruitvelden liggen rond de boerderij

Contact: Tuinbouwbedrijf Op het Veld, Steynehofweg 7a, 2660 Bevel, tel. 0477/90 21 11
Openingsuren: Alle weekdagen vanaf 7u. Weekends en feestdagen vanaf 9u. 

www.ophetveld.be

Het fruit van Op het Veld in jouw Carrefour winkel

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt. 

Je vindt de producten van Op het Veld bij Carrefour in Nijlen, Lier, Westerlo, Burcht, Hasselt, Groenplaats, Kapellen, Borsbeek, Turnhout en Zoersel.

Hou hier even halt

Meer lekkers,Meer lekkers | Carrefour

De IJshoeve

De IJshoeve zijn de buren van Op het Veld. Je kunt er van vers hoeve-ijs genieten. Er is een tuinterras met speeltoestellen. 

Info via www.deijshoeve.com.    

voor de speelvogels,Voor de speelvogels | Carrefour

Park Tibourschrans

Dit gemeentelijke parkdomein biedt een groot grasveld om te ravotten en een grote speeltuin met speeltoestellen voor verschillende leeftijden.

Te bezoeken,Te bezoeken | Carrefour

Kempens Diamantmuseum

Dit in 2016 vernieuwde museum toont het belang van de teloorgegane diamantslijperijen voor Nijlen en de rest van de Kempen.    

Info via www.briljantekempen.be.

Vind alle lokale producten in jouw Carrefour winkel